ukenru
indiya-rozpochala-masovu-vaktsinatsiyu-vid-covid-19

Індія розпочала масову вакцинацію від COVID-19

 • 18304 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Індія розпочала масову вакцинацію від COVID-19. Планують вакцинувати 300 млн осіб впродовж 6-8 місяців. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

“Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді сьогодні розпочав "найбільшу у світі" кампанію з вакцинації, почали з медичних працівників та працівників основних галузей. Уряд проводить вакцинацію Covaxin індійського виробництва”, - повідомили у ЗМІ.

Зазначається, що у перший день у кожному з 3006 урядових центрів країни будуть вакциновані 100 людей. Кожне щеплення триватиме близько 30 хвилин.

Вказано, що першими вакцинують близько 30 млн медпрацівників, а також працівників санітарно-гігієнічних служб. За ними вакцину отримають люди, старші 50 років та люди з груп ризику.

“Індія планує вакцинувати близько 300 мільйонів людей у дві дози протягом наступних шести-восьми місяців”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що вакцину потрібно зберігати у холодильнику, тому Індія підготувала 45 тис. холодильників з льодом, 41 тис. морозильних камер та 300 холодильників, що працюють на сонячній енергії.

Зазначається, що вакцинувати населення Індії будуть AstraZeneca та Covaxin індійської фармацевтичної компанії Bharat Biotech. Обидві виробляються в Індії.

Нагадаємо, кампанія з вакцинації від коронавірусу йде вже в 46 країнах.

Зазначимо, що МОЗ України сподівається розпочати вакцинацію від COVID-19 вже у лютому 2021 року і до 2022 року вакцинувати не менше 50% населення — уже виділено 9 пріоритетних груп. Вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх громадян.

Українські Національні Новини

Новини Світу