indiya-ne-pidtrimuvatime-dodatkovi-sanktsiyi-proti-rosiyi-na-zustrichi-g20-reuters

Індія не підтримуватиме додаткові санкції проти росії на зустрічі G20 - Reuters

 • 1119540 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Індія не хоче, щоб країни "Групи двадцяти" (G20) обговорювали додаткові санкції проти росії за її вторгнення в Україну на зустрічі міністрів фінансів. Окрім цього, країна наполягала на тому, щоб уникати використання слова "війна" в комюніке для опису конфлікту, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Індія зберігає нейтральну позицію щодо війни в Україні, відмовляється звинувачувати росію у вторгненні та шукає дипломатичного рішення конфлікту. За словами джерел, під час зустрічі країн G20 в Індії, яке відбудеться під час її однорічного головування, країна не хоче, щоб G20 обговорювала додаткові санкції проти росії, а також наполягає на тому, щоб уникати використання слова "війна" в комюніке для опису конфлікту.

Джерела також повідомили, що у зустрічі в Бенгалуру буде обговорюватися макроекономічний вплив війни.

"Індія не зацікавлена ​​в обговоренні або підтримці будь-яких додаткових санкцій проти росії під час G20. Існуючі санкції проти росії негативно вплинули на світ", - сказав один з індійських чиновників. 

Під час переговорів щодо спільного комюніке групи Індія намагалася сформувати консенсус, щоб назвати конфлікт "кризою" або "викликом", але обговорення перенесли на четвер, заявили делегати щонайменше семи країн G20. Високопоставлений американський чиновник зазначив, що міністр фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен "буде дуже твердою" в засудженні вторгнення росії під час зустрічей, незалежно від того, як це описано в комюніке.

Заступник міністра Воллі Адеємо заявив, що Сполучені Штати та союзники запровадять нові санкції та експортний контроль проти росії найближчими днями, включаючи обмеження щодо компаній та осіб, які допомагають москві ухилитися від попередніх санкцій.

Очікується, що міністри фінансів G20 і керівники центральних банків також обговорять розблокування реструктуризації боргу для проблемних економік, які сильно постраждали від пандемії COVID-19 і війни в Україні. Єллен і міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер візьмуть участь у зустрічах і, як очікується, будуть тиснути на Китай, щоб той "швидко здійснив" списання боргу для країн із низьким і середнім рівнем доходу.

Однак на зустрічі не очікують ні міністра фінансів росії, ні голову центробанку рф, їх представлятимуть їхні заступники, повідомляє видання.

Нагадаємо

Індія планує використати своє головування на форумі G20 цього року, щоб підтримати свій власний сектор цифрових послуг, і веде переговори з іншими країнами щодо експорту ініціатив, таких як її платіжна система за кордон.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Криму транслювали звернення Буданова: зламали радіо

     • 2493506 переглядiв