ukenru
igristi-u-trendi-z-pochatku-roku-ukrai-ntsi-nakupili-shampanskogo-na-1-mlrd-grn

Ігристі у тренді: з початку року українці накупили шампанського на 1 млрд грн

 • 13618 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. У січні-квітні цього року жителі України спожили 801 тис. л. ігристих вин (шампанського). Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

У грошовому вимірюванні, з початку року українці витратили на ігристі вина (шампанське) 1 млрд грн. Протягом звітного періоду найбільше ігристих вин (шампанського) купили у роздріб жителі столиці — на 259 млн грн.

Чимало ігристих вин (шампанського) придбали жителі Дніпропетровщини (124 млн грн), Одещини (89 млн грн) та Київщини (82 млн грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкогольні тренди 2020: бармен розповів, у чому секрет популярності Fragolino і як правильно його вибрати

Найменше ігристих вин (шампанського) придбали жителі Буковини – 6,4 млн грн. За рік споживання ігристих вин (шампанського) в Україні зросло на 11,7%.

Нагадаємо, що українці сьогодні переходять на споживання легких спиртних напоїв. Такі висновки роблять експерти та учасники ринку.

А у молоді, наприклад, популярністю користуються екстравагантні алкогольні напої — з незвичайними кольором і смаком.

Як писав УНН, у березні 2020 року, один з українських алковиробників представив нову лінійку винних газованих напоїв Caprizo з фруктовими ароматами - на додаток до легких напоїв, які вже випускаються, на кшталт, сидру та вермутів.

Українські Національні Новини

Економіка