ukenru
ifa-skrining-viyaviv-bilshe-sotni-kovid-pozitivnikh-studentiv-v-odesi

ІФА-скринінг виявив більше сотні "ковід" -позитивних студентів в Одесі

 • 10634 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. В Одесі триває ІФА-тестування на COVID-19 серед студентів міських вузів, які проживають в гуртожитках. Про це в ході дистанційної апаратної наради в мерії розповіла директор департаменту охорони здоров'я Олена Якименко, передає УНН.

За її словами, з 17 серпня по 12 жовтня "Міська студентська поліклініка" провела 4 тис. 65 тестувань, а лікарня № 12 - 2 тис. 55 тестувань.

"У 102 студентів виявили позитивний ІФА-тест. Вони перебувають на самоізоляції в ізоляторах при гуртожитках, дев'ять з них обстежені за місцем проживання", - розповіла Якименко, уточнивши, що всім 102 студентам провели дослідження методом ПЛР.

Нагадаємо, що рішення про ІФА-тестуванні на коронавірус для іногородніх і тих, що проживають у гуртожитках, студентів Одеси, ініціювала міська влада. Для цього передбачили фінансування з бюджету.

Також нагадаємо, що в Києві, тим часом, в гуртожитки заселилися більше 100 тис. приїжджих студентів з різних регіонів країни, але столична влада коштів для їх тестування так і не знайшла.

Звіт з цього приводу від мера Кличко вже зажадали київські депутати.

Варто зазначити, що київська мерія витрачає на власний піар 221 млн грн на рік.

Українські Національні Новини

Суспільство