ievropa-maie-8-rokiv-shchob-nadoluzhyty-vtrachene-v-haluzi-oborony-pistorius

"Європа має 8 років, щоб надолужити втрачене в галузі оборони" – Пісторіус

 • 100442 переглядiв

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Європа має 5-8 років для посилення свого військового потенціалу на тлі потенційного скорочення присутності США і зростання загроз з боку Росії.

Європі потрібно самостійно готуватися до нових військових загроз. Таку думку висловив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтервʼю виданню Welt am Sonntag, передає УНН.

Деталі

Пісторіус припустив, що через декілька років США переключають увагу на Індо-Тихоокеанський регіон, а Європа може зіштовхнутися з новими викликами на тлі можливого скорочення американської військової присутності.

Ми маємо більше брати участь у гарантуванні безпеки на своєму континенті, Ми маємо близько 5-8 років, щоб надолужити втрачене, з погляду збройних сил

зауважив Пісторіус.

При цьому він не деталізував, чому назвав саме такі терміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна може тривати дуже довго": канцлер Німеччини не бачить ознак, що рф припинить агресію проти України

Як відзначив німецький міністр оборони, Росія значно збільшує виробництво зброї для підтримки вторгнення в Україну, а також загрожує країнам Балтії, Грузії та Молдові.

Ми можемо зіткнутися із небезпеками наприкінці цього десятиліття. Але на той час ми маємо бути до них готові

натякнув Пісторіус.

Лілія Подоляк

Політика

Популярні

Новини по темі

ДСНС показали наслідки ворожої атаки на Одещині

 • 40342 переглядiв

Сили оборони завдали 21 авіаудар по ворогу - Генштаб

 • 38459 переглядiв