iakshcho-odna-kraina-ne-pidtrymaie-znaidutsia-inshi-instrumenty-zelenskyi-pro-paket-na-50-mlrd-vid-yes

"Якщо одна країна не підтримає, знайдуться інші інструменти": Зеленський про пакет на 50 млрд від ЄС

 • 31089 переглядiв

Зеленський впевнений, що Україна отримає пакет допомоги ЄС у розмірі 50 мільярдів євро, заявивши, що існують альтернативні заходи, якщо будь-яка країна виступить проти цього. Він також сподівається на подальшу підтримку з боку США.

Навіть, якщо одна країна не підтримає надання Україні пакету на 50 млрд євро від ЄС, то знайдуться інші інструменти, для того, щоб країна отримала ці кошти. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час підсумкової  пресконференції, передає кореспондент УНН.    

 Що стосується ЄС, великі ставки були. Грали всі на великих ставках. Ми досягли однієї перемоги щодо ЄС - щодо 50 млрд. Я впевнений ми вже це все досягли.

 - сказав Зеленський.

Деталі

За словами глави держави, це питання якогось відповідного часу.

"Перші півтора мільярда, я думаю будуть на цьому тижні. (Щодо – ред.) 50 млрд, я впевнений рішення буде прийнято найближчим часом. Є там організаційні питання, і ніхто не завадить. Зроблено так, що сьогодні у нас є механізми, щоб навіть, якщо буде підтримка пакета 50 млрд мінус один, знайдуться інші інструменти, для того, щоб Україна отримала ці 50 млрд", - зазначив Зеленський.  

Окрім того, він висловив впевненість, що США не зрадять Україну.    

"Що стосується фінансової допомоги. Працюємо дуже сильно над цим. Я впевнений, що США нас не зрадять, що те про, що ми домовилися з США буде виконано. Повністю", - сказав Зеленський.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що уряд Угорщини не розблокує  новий пакет фінансової допомоги Європейського Союзу Україні в 50 млрд євро, доки Будапешт не отримає заморожені Єврокомісією 30 мільярдів євро. 

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський запевнив, що був готовий поїхати в Ізраїль

     • 23930 переглядiв