ukenru
i-nasalik-rozpoviv-pro-proekti-dlya-ekonomiyi-tretini-antratsitu-z-okupovanogo-donbasu

І.Насалик розповів про проекти для економії третини антрациту з окупованого Донбасу

 • 10963 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Проекти Міненерговугілля, які працюють в Україні, та які планується запустити у 2017 році, дозволять зекономити 3,5 млн тонн, або третину від поставок антацитового вугілля з неконтрольованої території. Про це в під час години запитань до уряду заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент УНН.

"Міф номер один - Міністерство енергетики і влада нічого не зробило для того, щоб диверсифікувати поставку антрацитової групи вугілля з неконтрольованої території. Вам пропонується 4 проекти. Ці 4 проекти - це рішення наукове, технічне, фінансове наших енергетиків, щоб диверсифікувати поставку вугілля антрацитової групи в Україну… Загально проекти, які ввелися і вводяться у цьому році, дають можливість зекономити 3,5 млн тонн антрацитової групи вугілля, тобто 1/3 поставки, яка йде з неконтрольованої території", - сказав І.Насалик.

За його словами, 2 із 4 проектів уже реалізовано, ще два – в проекті на 2017 рік.

"Рішення перше – це переведення двох блоків 2 і 5 Зміївської ТЕЦ на газову групу вугілля",- сказав І.Насалик. За його словами, саме ці блоки потребують мінімального фінансового забезпечення і по них уже є державна експертиза. "Економія по даному проекту складає мільйон тон вугілля", - уточнив міністр.

"Другий проект стосується лінії "Запоріжська АЕС – Каховська АЕС". Тільки за три місяці введення проекту, а проект буде введений у березні місяці економія складає 750 тис. тонн вугілля",- сказав І.Насалик.

Третій проект, який уже реалізовано – "Рівненська АЕС – підстанція "Київська". "Цей проект, який діє в Україні, вже дав можливість диверсифікувати 1,4 млн тонн антрацитової групи вугілля", - уточнив міністр.

"Четвертий проект, який буде введений в роботу влітку поточного року, - будівництво на Дністровській АЕС блоків №3 і №4. "Економія по цих двох проектах – один, який діє, і один, який буде введений, порядку 700 тис. тонн вугілля", - сказав І.Насалик.

Нагадаємо, Міненерговугілля затвердило баланс електроенергії на березень з урахуванням надзвичайних заходів.

Як повідомляв УНН, в Україні, через блокаду на Донбасі Кабінетом міністрів України з 17 лютого введені надзвичайні заходи в енергетиці.

Українські Національні Новини

Економіка