ukenru
i-geraschenko-obgovorennya-zvilnennya-zaruchnikiv-u-minsku-bulo-vazhkoyu-rozmovoyu

І.Геращенко: обговорення звільнення заручників у Мінську було важкою розмовою

 • 7942 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Обговоренню процесу звільнення українських заручників представниками ОРДЛО повністю присвятили роботу гуманітарної групи у Мінську і це було кілька годин важкої розмови. Про це заявила перший заступник голови ВР, учасниця мінських переговорів Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Ми очікуємо, що інша сторона проявить гуманізм напередодні свят і процес звільнення заручників буде розблоковано. Саме цій темі було повністю присвячено у Мінську роботу гуманітарної групи. Кілька годин важкої розмови", - розповіла І.Геращенко.

Також вона зазначила, що "з обережним оптимізмом" констатує, "що маємо обіцянку, що підлітки, затримані за "диверсійну діяльність", новорічні свята зустрінуть в родинному колі". "Нам це пообіцяли, і ми будемо щасливі, що діти будуть з сім'ями (які проживають в окупованому Донецьку, нагадаю). Я буду дуже щаслива, коли, нарешті, дітей відпустять", - додала І.Геращенко.

З її слів, сторони знову обговорили "по прізвищам і спискам, аби вийти на компроміс".

"Ми запропонували у п'ятницю провести скайп-конференцію, аби тільки був результат", - підсумувала вона.

Нагадаємо, І.Геращенко зазначила, що українська сторона для передачі ОРДЛО найближчими днями звільнить з-під варти 15 раніше засуджених за злочини осіб, більшість з яких помилувані Президентом.

Українські Національні Новини

Політика