ukenru
humeniuk-pro-sytuatsiiu-v-raioni-robotynoho-rf-znyzyla-svii-tysk-na-sukhodoli-ale-perekliuchylysia-na-aviatsiiu

Гуменюк про ситуацію в районі Роботиного: рф знизила свій тиск на суходолі, але переключилися на авіацію

 • 41923 переглядiв

російські окупанти зменшили наземний тиск поблизу Роботиного в Запорізькій області, але посилили повітряні удари, використовуючи керовані бомби та некеровані авіаційні ракети, щоб перешкоджати просуванню українських військ.

російські окупанти дещо знизили свій тиск на суходолі в районі Роботиного в Запорізькій області. Проте переключилися переважно на авіацію й намагаються тиснути, зокрема керованими авіабомбами. Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання яка ситуація в районі Роботиного, Гуменюк відповіла:

"Росіяни не припиняють атак, але на суходолі вони дещо знизили свій тиск. Зараз переключилися переважно на авіацію. Намагаються тиснути керованими авіабомбами, некерованими авіаційними ракетами, завдавати ударів так, щоб наші підрозділи не мали змоги нормально закріпитися і розглядати свої перспективи".

Проте, за її словами, Сили оборони продовжують бойову роботу.

Було два штурми відбито. Ми готові до проведення подальшої бойової роботи й працюємо над тим, щоб авіація ворога не була такою активною,

- сказала Гуменюк.

Доповнення

Раніше DeepState повідомляло, що на передовій українські Сили відкинули росіян неподалік Невельського. Проте, тривають зіткнення в районі Веселого та в Роботиному.

Анна Мурашко

Війна