hroshi-vytracheni-na-likuvannia-mozhna-vidshkoduvaty-v-ramkakh-prohramy-medharantii-moz

Гроші, витрачені на лікування, можна відшкодувати в рамках програми медгарантій - МОЗ

 • 14918 переглядiв

МОЗ України нагадує про можливість відшкодування коштів за лікування в стаціонарі за програмою медгарантій. Пацієнти можуть повернути гроші за послуги, вже оплачені НСЗУ.

Передбачено перелік послуг, які постачальник зобов'язаний надати пацієнтам безоплатно; діють пакети стаціонарної допомоги, як-от лікування онкології, допомога в разі інсульту чи інфаркту. Про це нагадує Міністерство охорони здоров'я України, передає УНН.

Деталі

У МОЗ повідомили, що відшкодування коштів, витрачених пацієнтом під час лікування в стаціонарі в закладах, які уклали договір із НСЗУ, Національна служба здоров'я України, - є дійсним.

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) оплачує процес лікування, якщо пацієнт перебував у стаціонарі лікарні, у якої є договір із НСЗУ за відповідним пакетом.

В Институте Шалимова рассказали о хирургических методах лечения ожирения25.07.2024, 11:32

Якщо з пацієнта взяли кошти за послуги, які вже сплатила НСЗУ, він може повернути ці гроші.

Важливо:

За кожним пакетом Програми медичних гарантій передбачено перелік послуг, які постачальник зобов'язаний надати пацієнтам безоплатно. Це можуть бути як пакети стаціонарної допомоги, так і інші, як-от лікування онкології, допомога в разі інсульту чи інфаркту тощо.

Заклад зобов'язаний забезпечити пацієнта ліками з Національного переліку основних лікарських засобів, а також тими, що постачаються централізовано через закупівлі Медичні закупівлі України.

Якщо питання не вдається вирішити, залиште скаргу, зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77, або надішліть листа на електронну пошту: info@nszu.gov.ua.

С начала года 255 пациенток воспользовались услугой бесплатного лечения бесплодия - Минздрав02.07.2024, 15:39

Ігор Тележніков

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі