hromada-nashoho-mista-proty-pereimenuvannia-vono-mozhe-pryzvesty-do-dodatkovykh-vytrat-z-biudzhetu-deputat-brovarskoi-miskrady

Громада нашого міста проти перейменування. Воно може призвести до додаткових витрат з бюджету – депутат Броварської міськради

 • 53679 переглядiв

Депутат Броварської міськради Костянтин Ліпський вважає, що постанова про перейменування Броварів буде прийнята, то її втілення у життя потребуватиме додаткових фінансових витрат.

Жителі Броварів проти зміни назви свого міста на Броварі. До того ж це може потягнути за собою додаткові фінансові витрати. Таку думку озвучив депутат Броварської міської ради, заступник директора КП "Бровари-Благоустрій" Костянтин Ліпський в коментарі УНН.

Деталі

Депутат пояснив, що голосував за звернення до Верховної Ради з проханням зняти питання перейменування Броварів на Броварі з розгляду, тому що жителі міста проти цього, а також є висновки трьох наукових інституцій Національної академії наук України щодо недоцільності перейменування. Переконаний, що нардепи повинні це врахувати.

Є експертні звіти, є багато документів, які підтверджують, що назва має бути така, яка є на даний час. Я вважаю, що це на сьогоднішній день взагалі не доцільно цим займатися зараз. Народні депутати мають дослухатися і врахувати думку громади. Більше того – ми ж не зверталися за тим, щоб перейменовувати. Бо, наскільки я розумію є громади, які зверталися за перейменуванням, а ми навпаки проти того

- зазначив Ліпський.

Додав, що, на його думку, якщо постанова про перейменування буде прийнята, то її втілення у життя потребуватиме додаткових фінансових витрат.

Підрахунки вам не підкажу, не знаю. Але ж ви розумієте, що це все кошти. І, я думаю, не малі. Витрачати їх сьогодні на це - точно не актуально. Зараз в країні війна і тому я думаю що ці кошти краще використовувати на підтримку ЗСУ тощо

- підсумував депутат.

Додатково

Нардеп Віталій Безгін, який не підтримує перейменування міста Бровари на Броварі, водночас зазначає, що думка громади у цьому питанні не є переконливим аргументом. Свою позицію він мотивує тим, що жителі міст, які мають відверто радянські або імперські назви, так само виступають проти перейменувань.

Також Безгін зазначає, що через прогалини у законодавстві перейменування населеного пункту автоматично не потягне за собою перейменування громади. А тому, не буде жодних додаткових видатків, зокрема, на зміну документації.

Контекст

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради майже одноголосно ухвалили рішення підтримати ініціативу щодо збереження назви міста "Бровари" та звернутися до Верховної Ради України з клопотанням щодо збереження назви міста "Бровари" з урахуванням наукових та історичних досліджень.

Звернення вже направлене до Верховної Ради.

Постанову про перейменування Броварів на Броварі раніше зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським.

Коментуючи рішення міськради, мер Броварів Ігор Сапожко зазначив, що є три висновки наукових установ Національної академії наук України про те, що назва "Бровари" є історичною, і її треба зберегти.

Додав, що голосуванням на позачерговій сесії депутати підтвердили позицію більшості жителів Броварів, які виступають проти зміни назви міста.

Захар Подкидишев

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Знакова подія: вчора збили ракету "Іскандер" на Одещині

     • 31559 переглядiв

    У горах біля кордону зі Словаччиною знайшли тіло українця

     • 11257 переглядiв

    В окупованому Луганську місцеві почули чотири вибухи

     • 30676 переглядiв