hravets-zbirnoi-ukrainy-zinchenko-vidpoviv-chy-hotovyi-sluzhyty-v-zsu-yakshcho-yoho-mobilizuiut

Гравець збірної України Зінченко відповів, чи готовий служити в ЗСУ, якщо його мобілізують

 • 24973 переглядiв

Гравець збірної України Олександр Зінченко заявив, що готовий служити в армії, якщо його мобілізують, незважаючи на те, що зараз він грає у футбол за "Арсенал" у Прем'єр-лізі.

Футболіст збірної України та лондонського Арсеналу Олександр Зінченко заявив, що готовий служити у війську, якщо його мобілізують. Про це він заявив у інтерв’ю програмі ВВС Newsnight, передає УНН.

Деталі

"Думаю, що відповідь зрозуміла. Я поїду", - сказав Зінченко, відповідаючи на питання, чи відгукнувся б він на призов на війну, якби бачив у цьому більшу цінність, ніж залишитися грати у футбол в Прем'єр-лізі.

Видання зазначає, що за віком футболіст підпадає під мобілізацію навіть за старим законодавством - за новим законом, який набув чинності у четвер, мінімальний вік мобілізації знижений до 25 років.

Зеленський підписав закон про зниження призовного віку до 25 років02.04.24, 18:15

Зінченко також розповів виданню, що на передовій в Україні воюють його колишні шкільні друзі.

Важко усвідомити, що зовсім нещодавно ми були в одній школі, грали на майданчику чи на футбольному полі, а тепер вони повинні захищати нашу країну. І, чесно кажучи, це так важко прийняти, але це те, що є. Ми не можемо здатися,

- сказав Зінченко.

Футболіст також розповів, що пожертвував близько 1 млн фунтів стерлінгів (майже 49 млн гривень) на допомогу людям в Україні.

Нагадаємо

Міністерство оборони України оголосило "розумну мобілізацію", яка дозволяє громадянам у два кліки подавати заявки на конкретні військові спеціальності, такі як оператор безпілотника або артилерист, сприяючи цільовому набору та використанню цивільного досвіду для посилення спроможностей Збройних сил.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Через скорочення пропозиції, ціна на нафту продовжує рости

     • 27028 переглядiв