hranty-na-kino-vid-yes-dva-ukrainski-kinofestyvali-otrymaly-finansuvannia-za-prohramoiu-kreatyvna-yevropa

Гранти на кіно від ЄС: два українські кінофестивалі отримали фінансування за програмою "Креативна Європа"

 • 21366 переглядiв

Два українські кінофестивалі - Одеський міжнародний кінофестиваль та Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів - отримали гранти від програми ЄС "Креативна Європа".

Два українські кінофестивалі отримали гранти від програми ЄС "Креативна Європа". Про це повідомили у міністерстві культури та інформаційної політики, пише УНН.

Загалом на конкурс було подано 145 заявок з 33 країн, підтримано 95 проєктів з 31 країни. З України перемогло 2 відомих кінофестивалі:

– розповіли у Мінкульті.

Деталі

За даними культурного відомства європейські гранти отримали: Одеський Міжнародний Кінофестиваль та Kyiv International Short Film Festival.

Фестиваль авторського кіно в Одесі заснований з метою забезпечення доступу до високоякісних фільмів для широкої аудиторії в Україні, підтримки постійного зростання української кіноіндустрії та підвищення кінограмотності.

ОМКФ (Одеський Міжнародний Кінофестиваль -ред.) є найбільшою кіноподією в Україні та одним із найбільших за кількістю відвідувачів у Східній Європі

Kyiv International Short Film Festival – найбільший кінофестиваль короткого метру в Україні. Він щороку проходить у столиці, й присвячений показу короткометражних фільмів з усього світу.

Окрім показів фільмів тут проходять відкриті дискусії, майстер-класи та інші спеціальні заходи, об'єднуючи кінематографістів, фахівців та шанувальників кіно.

Український фільм "Степне" отримав головний приз на кінофестивалі в італійському Трієсті30.01.24, 11:43

У Мінкульті додали, що нині триває прийом заявок на цьогорічний конкурс Networks of European Festivals. Для участі необхідно зареєструватись до 11 квітня за посиланням.

Тетяна Салганік

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф завдає удару по Харкову, чути вибухи

     • 26181 переглядiв