hotuiemo-aktyvnyi-pochatok-nastupnoho-roku-zelenskyi-proviv-vazhlyvu-naradu-z-mizhnarodnykamy-mzs-ta-op

Готуємо активний початок наступного року: Зеленський провів важливу нараду з міжнародниками МЗС та ОП

 • 43311 переглядiв

Зеленський зустрівся з міжнародними експертами, щоб спланувати активні дипломатичні зусилля на грудень і початок 2023 року, підкресливши боротьбу України за свободу і міжнародний порядок.

Президент України Володимир Зеленський провів важливу нараду з міжнародниками МЗС та ОП - готують активне продовження грудня, активний початок наступного року, передає УНН.

"Провів нараду з міжнародниками МЗС, Офісу. Готуємо активне продовження грудня, активний початок наступного року. Україна боротиметься за власні інтереси, за справедливі інтереси кожної вільної нації. Бо, якщо ми себе можемо захищати, це посилює й усіх інших у світі, хто так само, як і ми в Україні, цінує свободу та міжнародний порядок", - повідомив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обговорили євроінтеграцію України та можливу зустріч Зеленського і Орбана: глава ОП зідзвонився із главою МЗС Угорщини

Нагадаємо

Politico повідомляло, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує заблокувати всю допомогу Євросоюзу Україні, а також майбутнє приєднання країни до блоку, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва.

У Європейському Союзі 23 листопада затвердили авансову виплату Угорщині обсягом 900 мільйонів євро (1 мільярд доларів) з її досі замороженої частки у фондах відновлення, на тлі того, як блок намагається подолати вето Будапешта на допомогу Україні.

Чиновники ЄС повідомили Reuters минулого місяця, що блок розглядає можливість надання допомоги Угорщині, щоб заручитись підтримкою Будапешта для України. Однак зовсім недавно джерела, які беруть участь у підготовці саміту лідерів ЄС, який пройде 14-15 грудня і обговорюватиме питання України, висловили скептицизм, що зростає, з приводу того, що на Орбана можна вплинути.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі