hospodarnyka-odnoho-z-viiskovykh-pidrozdiliv-lvivshchyny-zapidozryly-u-nezakonnomu-zbahachenni

"Господарника" одного з військових підрозділів Львівщини запідозрили у незаконному збагаченні

 • 8572 переглядiв

ДБР повідомило про підозру керівнику господарського підрозділу ЗСУ у Львівській області. Посадовець незаконно переоформив на родичів майно вартістю майже 12 мільйонів гривень.

ДБР повідомило про підозру у незаконному збагачені керівнику одного з господарських підрозділів ЗСУ на Львівщині. Віг незаконно переоформив на родичів майно на майже 12 мільйонів гривень. Про це УНН повідомляє із посиланням на ДБР.

Працівники ДБР за сприяння керівництва Міноборони та ЗСУ повідомили про підозру керівнику одного з господарських підрозділів ЗСУ на Львівщині. Начальник квартирно-експлуатаційного відділу частини через численні оборудки незаконно переоформив на родичів майно на майже 12 мільйонів гривень

- йдеться у повідомленні ДБР.

Згідно з посадовими обов'язками, чиновник контролював закупівлі та обслуговування військового майна регіону.

Він оформив солдатом близького родича дружини до однієї з частин ЗСУ Львова. Згодом солдат став власником житлового будинку та земельної ділянки у селі Брюховичі Львівського району, ринкова вартість яких орієнтовно складає 300 тис. дол. США.

Розкрадання 138 млн грн на потреби ЗСУ: по Україні провели десятки обшуків, підозри отримали 30 службовців19.07.24, 13:27

Доходи, які б дозволяли здійснити будівництво такої коштовної нерухомості й проведення у ній ремонтних робіт у родича чоловіка були відсутні. Тому, як вказали в ДБР, він нібито взяв позику 100 тис. доларів США у доньки посадовця, яка є студенткою місцевого вишу. Але ці кошти посадовець в декларації не вказав.

За подібною схемою була придбана квартира у Львові площею майже 100 кв м в елітному районі. Згідно з відкритими відомостями місцевих сайтів з нерухомості орієнтовна вартість такої квартири - понад 4 млн грн.

 Посадовець, як повідомляється, ще й придбав для доньки позашляховик преміумкласу, який знов таки оформив на свого родича з численними порушеннями законодавства.

Йому повідомлено про підозру у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України).

Накладено арешти на автомобіль, квартиру та земельну ділянку з будинком в елітному районі Львова.

Чоловіка відсторонили від посади та обрали запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у сумі 3 млн гривень.

Експосадовцю ЗСУ, якого викрили на незаконному збагаченні, видомили ще одну підозру 01.05.24, 12:15

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    "Дюна: Пророцтво" вийде на HBO у листопаді

     • 8361 переглядiв

    OpenAI випускає дешевшу та легшу модель для розробників

     • 8835 переглядiв