holova-kndr-kim-chen-yn-zaiavyv-shcho-zapustyt-shche-3-suputnyky-shpyhuny-i-stvoryt-bilshe-yadernoi-zbroi

Голова КНДР Кім Чен Ин заявив, що запустить ще 3 супутники-шпигуни і створить більше ядерної зброї

 • 34431 переглядiв

Північна Корея пообіцяла більше ядерної зброї, а також анонсувала впровадження сучасної безпілотної бойової техніки в 2024 році. Про це передає УНН, із посиланням на повідомлення Центрального телеграфного агентства Кореї та Ассошіейтед Прес.

Деталі

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна запустить три додаткові військові супутники-шпигуни, створить більше ядерної зброї та запровадить сучасну безпілотну бойову техніку у 2024 році, закликавши до "приголомшливої" військової готовності, щоб впоратися з конфронтаційними кроками на чолі з США, повідомили в неділю державні ЗМІ.

Коментарі Кіма, зроблені під час ключового засідання правлячої Трудової партії, на якому визначалися державні цілі на наступний рік, свідчать про те, що він продовжить серію випробувань зброї для розширення свого арсеналу на тлі довготривалої дипломатії зі Сполученими Штатами. Спостерігачі кажуть, що Кім, зрештою, сподівається використати свій посилений ядерний потенціал для отримання більших зовнішніх поступок, якщо дипломатія відновиться.

Під час п'ятиденної зустрічі, що завершилася в суботу, Кім заявив, що кроки Сполучених Штатів та їхніх прихильників проти Північної Кореї були безпрецедентними в цьому році, підштовхнувши Корейський півострів на межу ядерної війни.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що Північна Корея запустила балістичну ракету дальнього радіусу дії, яку відстежували південнокорейські військові та Японія, що свідчить про політ тривалістю 73 хвилини, який покрив 1000 км. Це сталося після запуску ракети малої дальності і засудження Північною Кореєю "підготовки США до ядерної війни".

Ядерний реактор КНДР запрацює наступного літа – Міноборони Південної Кореї30.12.23, 02:56

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    31 грудня: День шампанського, Щедрий вечір

     • 31095 переглядiв

    У старінні людей можуть бути "винні" динозаври

     • 32426 переглядiв