henprokuror-zustrivsia-z-hrupoiu-druzi-ukrainy-obhovoryly-komponenty-hlobalnoi-arkhitektury-vidpovidalnosti

Генпрокурор зустрівся з групою "Друзі України": обговорили компоненти глобальної архітектури відповідальності

 • 26456 переглядiв

Генеральний прокурор України Андрій Костін обговорив з групою друзів України в Канаді необхідність єдиної реакції для розробки нових міжнародно-правових механізмів для притягнення росії до відповідальності за її дії.

Генеральний прокурор України Андрій Костін взяв участь у зустрічі групи "Друзі України" в столиці Канади, де сторони обговорили основні компоненти глобальної архітектури відповідальності. Про це повідомив Офіс Генпрокурора, пише УНН.

Покарання росії та кожного окремого злочинця — необхідна умова для відновлення та підтримки світового порядку, заснованого на нормах і правилах. Якщо чинні міжнародні правові механізми будуть недостатніми для цього, ми повинні бути обʼєднані, проактивні та готові розробляти нові ініціативи 

- наголосив Андрій Костін.

Деталі

Генпрокурор провів змістовну зустріч з Послом Королівства Нідерландів у Канаді Інесом Коппулсом, Послом України в Канаді Юлією Ковалів та Ірвіном Котлером, головою-засновником Центру з прав людини Раулем Валленбергом. Там були підняті питання відповідальності рф за усі вчинені нею злочини. Андрій Костін зауважив, що участь у зустрічі широкої аудиторії дипломатів, експертів та представників міжнародних неурядових організацій є свідченням глобальної солідарності з Україною та підсумував: "Така зацікавленість і підтримка зміцнюють моє тверде переконання в тому, що разом ми зможемо зупинити росію та відновити справедливість і мир".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заздалегідь планував голод в Україні: у Гаазі можуть видати новий ордер на арешт путіна

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Подарунок до свят": в Україні знову може подорожчати алкоголь

     • 39153 переглядiв

    Окупанти обстріляли село на Херсонщині, є загиблий та поранена

     • 32751 переглядiв

    iPhone 15 Pro Max в Україні: Новий Рівень Смартфонів

     • 25063 переглядiв