henprokuror-kostin-vidreahuvav-na-rishennia-yevropolu-stvoryty-hrupu-dlia-rozsliduvannia-voiennykh-zlochyniv-rf-v-ukraini

Генпрокурор Костін відреагував на рішення Європолу створити групу для розслідування воєнних злочинів РФ в Україні

 • 26156 переглядiв

Європол створив оперативну групу OSINT, яка допомагатиме розслідувати воєнні злочини в Україні, а Генеральний прокурор України Андрій Костін визнав це важливим етапом у їхній співпраці.

Генеральний прокурор України Андрій Костін вітає рішення Європолу створити оперативну групу OSINT для розслідування воєнних злочинів, скоєних в Україні. Про це Костін написав у соцмережі X, передає УНН.

Ця подія знаменує собою ще одну важливу віху в нашій тривалій співпраці, оскільки Європол став учасником Об'єднаної слідчої групи після нашої зустрічі з виконавчою директоркою Європолу пані Катрін Де Болле

написав Костін у соцмережі X у четвер.

Генпрокурор зазначив, що аналітична підтримка Європолу "є величезним внеском у мережу всебічної відповідальності за міжнародні злочини Росії".

Контекст

Європол створив нову Оперативну робочу групу для надання допомоги в поточних розслідуваннях основних міжнародних злочинів, скоєних в Україні після вторгнення в країну російських збройних сил у лютому 2022 року.

Робоча група має на меті допомогти ідентифікувати підозрюваних та їхню причетність до воєнних злочинів, злочинів проти людяності чи злочинів геноциду, скоєних в Україні, шляхом збору та аналізу розвідданих із відкритих джерел (OSINT).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російському окупанту оголосили підозру за зґвалтування жінки в Київській області

Наразі 14 країн погодилися призначити спеціальні OSINT-підрозділи робочій групі для підтримки пріоритетних запитів від України, інших країн та Міжнародного кримінального суду.

Група також може звертатися за підтримкою та співпрацею з боку нечленів Групи, агенцій ЄС, неурядових організацій або приватних компаній.

Країни-учасниці: Бельгія, Франція, Німеччина, Ірландія, Італія, Литва, Нідерланди, Португалія, Словацька Республіка, Словенія, Іспанія, Норвегія, Великобританія, Сполучені Штати Америки.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Москві горить електропідстанція "Чагино"

     • 22450 переглядiв

    У Харкові упродовж року встановлять сучасну систему оповіщення

     • 23406 переглядiв

    Фінляндія збільшує допомогу Україні на 95 мільйонів євро

     • 28414 переглядiв

    Бразилія пропонує створити лісовий фонд з "величезним" капіталом

     • 23448 переглядiв

    Ступінь північнокорейської ракети вибухнула після відділення

     • 27122 переглядiв

    Мера Нью-Йорка звинуватили у сексуальному насильстві

     • 22540 переглядiв