ukenru
groshi-zamist-pakunka-malyuka-u-minsotsi-kazhut-tsogo-roku-rozdali-vzhe-200-milyoniv

Гроші замість "пакунка малюка": у Мінсоці кажуть, цього року роздали вже 200 мільйонів

 • 12966 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Для тих родин, які вирішили отримати допомогу "пакунок малюка" у вигляді грошової компенсації, з початку цього року видали 194 мільйони гривень, при чому за неповний лютий кількість отримувачів коштів зросла на половину у порівнянні з січнем. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Мінсоцполітики.

Деталі

За даними Мінсоцполітики, з початку 2021 року 34,1 тис. осіб на картки перераховано кошти грошової компенсації вартості "пакунка малюка" на суму 194 млн грн, з них:

  • січень 2021 року – 13,4 тис. осіб (75 млн грн),
  • лютий 2021 року – 20,7 тис. осіб (119 млн грн).

А загалом, у результаті запровадження пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги ”пакунок малюка”, який реалізовується з 1 вересня 2020 року, ПриватБанком видано 129,8 тис. соціальних карток, додали у відомстві.

Батьки, які отримали кошти на соціальні картки, можуть придбати дитячі речі в закладах торгівлі, що приєдналися до реалізації пілотного проекту.

Наразі, як зазначається, підписано 622 додаткові угоди про приєднання до пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги ”пакунок малюка” та внесено до Реєстру закладів торгівлі, де її можна отримати. Реєстр закладів торгівлі налічує 3432 магазини, з яких 139 - інтернет-магазинів.

Контекст

"Бейбі-бокси" почали видавати молодим родинам при народженні дитини ще у 2018 році.

Проте, у липні минулого року проект зупинив своє існування через блокування тендерної процедури. Один з учасників оскаржив результат аукціону до АМКУ, що унеможливило закупівлі "пакунків".

Тоді держава запропонувала при народженні дитини видавати родинам грошову допомогу у розмірі 5 000 грн. Натомість низка народних депутатів виступили за повернення "пакунку малюка". Відродити цей проект Україну також закликали і в ЮНІСЕФ.

Верховна Рада повернула "пакунок малюка" при народженні дитини у вересні 2020 року. А в листопаді того ж року Кабінет міністрів підтримав проект постанови, яка дозволив отримувати одноразову натуральну допомогу при народженні дитини “пакунок малюка”. Також, батьки тепер зможуть обирати, як отримати допомогу - у грошовій чи в натуральній формі.

Українські Національні Новини

Економіка