gromadyanina-moldovi-scho-voyuvav-na-botsi-zsu-areshtuvali-za-kontrabandu-narkotikiv

Колишнього молдавського поліцейського, що воював на боці ЗСУ, арештували за контрабанду наркотиків

 • 490827 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Колишнього молдавського поліцейського, який воював на стороні України, помістили під домашній арешт на 30 діб за справою у контрабанді наркотиків, повідомляють молдовські ЗМІ з посиланням на Прокуратуру по боротьбі з організованою злочинністю та особливих справах, пише УНН.

Деталі

Колишнього молдовського поліцейського з молдавського спецпідрозділу поліції Fulger Арслана Сафарматова, який минулого року воював на стороні України, молдовські силовики затримали в понеділок 31 липня за підозрою у контрабанді наркотиків.

Правоохоронці провели обшук у квартирі Сафарматова, один із прокурорів, який був присутній у квартирі в той момент, заявив, що слідчі заходи відбуваються в рамках справи про незаконний обіг наркотиків. Інших деталей він не надав. В його квартирі Сафарматова знайшли 5 тисяч доларів і 8 тисяч євро походження яких ще належить встановити.

Сам Сафаратов заявив журналістам, що "це замовна справа". За даними прокуратури, контрабанду наркотиків організував Арслан Сафарматов. За інформацією молдовських ЗМІ, чоловіка затримали на 72 години. Прокурори вимагають заарештувати колишнього поліцейського на 30 діб.

Додамо

Розслідування у справі Арслана Сафарматова почалося ще в лютому 2023 року. Тоді співробітники Митної служби Молдови зупинили в Липканах автомобіль, що прямував з України. За кермом була громадянка України, разом із нею їхав її батько і двоє неповнолітніх дітей.

Під час перевірки автомобіля митники знайшли 178 брикетів із речовиною, схожою на гашиш.

З 18 квітня по 3 травня 2022 року Сафаратов перебував в Україні. Там брав участь у боях у Сєвєродонецьку в лавах Іноземного легіону на боці української армії. Влітку минулого року він повернувся додому через серйозне поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З України до Молдови чоловік намагався перевезти майже три тисячі контрафактних упаковок для фасування кави

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Суд знову відсторонив Павелка від посади президента УАФ

     • 287508 переглядiв

    Випив розчинник: на Київщині загинув 1,5-річний хлопчик

     • 414778 переглядiв