ukenru
grivnya-do-dolara-za-misyats-zmitsnilasya-na-2-6

Гривня до долара за місяць зміцнилася на 2,6%

 • 9263 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Завдяки значній пропозиції іноземної валюти впродовж червня гривня помірно зміцнювалася – на 2,6% до долара, а НБУ поповнював резерви через валютні інтервенції. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані червневого макроекономічного та монетарного огляду Національного банку України.

"На валютному ринку і надалі зберігалася сприятлива ситуація. Після короткочасного посилення девальваційного тиску наприкінці травня - початку червня, упродовж більшої частини червня гривня помірно зміцнювалася", - вказали у регуляторі.

Цьому, поміж іншого, сприяло переважання пропозиції іноземної валюти над попитом на неї, в тому числі на готівковому сегменті ринку, додали у НБУ.

"У результаті, офіційний обмінний курс гривні до долара та євро у червні до травня зміцнився (на 2,6% та 0,6% відповідно)", - зазначили у Нацбанку.

Це, як зазначається, дозволило НБУ, не протидіючи ринковим тенденціям до зміцнення обмінного курсу, поповнювати міжнародні резерви ‒ у червні додатне сальдо операцій НБУ на МБВР перевищило 322 млн дол. (1,4 млрд дол. з початку року).

Нагадаємо, у травні гривня ослабла.

Українські Національні Новини

Економіка