ukenru
google-perestane-skanuvati-listi-koristuvachiv-zaradi-kontekstnoyi-reklami

Google перестане сканувати листи користувачів заради контекстної реклами

 • 12034 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. У компанії Google налаштовані відмовитися від показу користувачам контекстної реклами, яку підбирають залежно від вмісту їх листів в безкоштовному сервісі Gmail. Про це повідомляє  УНН з посиланням на Daily Mail.

Причина в тому, що цей рекламний формат викликав проблеми, пов'язані з порушенням конфіденційності повідомлень користувачів. Активісти із захисту конфіденційності давно скаржилися, що сканування вмісту електронної пошти можна трактувати як необґрунтоване "підслуховування" користувачів, і ця практика існує з моменту запуску Gmail.

Таким чином, листи більше не будуть перевірятися, щоб показувати контекстну рекламу користувачам. Замість цього фірма буде для створення цільових оголошень відстежувати активність в Інтернеті, наприклад, пошукові слова, які використовуються користувачем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Facebook заборонить завантажувати фотографії

Старший віце-президент Google Cloud Дайан Грін в блозі заявив, що безкоштовний сервіс Gmail тепер буде слідувати тим же практикам, що і корпоративний веб-сервіс G Suite Gmail, яким користуються корпоративні клієнти компанії.

"Споживчий контент Gmail не використовуватиметься або перевірятися для контекстної реклами після таких змін. Реклама заснована на настройках користувачів. Користувачі можуть змінити ці настройки в будь-який час, в тому числі і вимкнути персоналізацію реклами " - сказав Грін.

Він також додав, що Gmail - це видатний постачальник електронної пошти в світі з більш ніж 1,2 мільярдами користувачів. "Ніяка інша поштова служба не захищає своїх користувачів від спаму, злому і фішингу так, як Gmail", - підкреслив він.

Нагадаємо, Google створила сервіс Family Link, що дозволить батькам слідкувати за тим, як діти використовують свої Android-смартфони. Про це пише офіційний блог компанії.

Українські Національні Новини

Технології