google-openai-ta-inshi-stvoriuiut-koalitsiiu-za-bezpechnyi-shi

Google, OpenAI та інші створюють коаліцію за безпечний ШІ

 • 11755 переглядiв

Провідні технологічні компанії об'єднуються для формування Коаліції за безпечний штучний інтелект (CoSAI). Ініціатива спрямована на вирішення проблем безпеки ШІ та розробку кращих практик його використання.

Згідно з оголошенням, зробленим у четвер, Google, OpenAI, Microsoft, Amazon, Nvidia, Intel та інші відомі компанії в галузі штучного інтелекту об'єднуються, щоб сформувати Коаліцію за безпечний штучний інтелект (CoSAI), пише УНН з посиланням на The Verge. 

Деталі

Ініціатива спрямована на вирішення проблеми "фрагментованого середовища безпеки ШІ" шляхом надання доступу до методологій, структур та інструментів з відкритим вихідним кодом.

Видання зазначає, що не відомо, який вплив CoSAI матиме на індустрію штучного інтелекту, але побоювання з приводу витоку конфіденційної інформації та автоматичної дискримінації приходять на думку як приклади питань безпеки, конфіденційності та безпеки технології генеративного штучного інтелекту.

Серед інших компаній, що приєдналися до CoSAI - IBM, PayPal, Cisco і Anthropic. CoSAI існуватиме в межах Організації з розвитку стандартів структурованої інформації (OASIS), некомерційної групи, що сприяє розвитку відкритих стандартів. CoSAI на початку працюватиме над трьома цілями: розробка кращих практик забезпечення безпеки ШІ; вирішення проблем у галузі ШІ; безпека додатків штучного інтелекту.

"Ми використовуємо ШІ вже багато років і бачимо постійний потенціал для захисників, але також визнаємо його можливості для зловмисників", - йдеться у заяві Гізер Адкінс, віцепрезидент Google з безпеки. "CoSAI допоможе організаціям, великим та малим, безпечно та відповідально інтегрувати ШІ, допомагаючи їм використовувати його переваги та одночасно знижувати ризики", - вказала вона.

У ЄС схвалили перший у світі закон, який регулюватиме роботу штучного інтелекту04.02.24, 06:34

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Google, OpenAI та інші створюють коаліцію за безпечний ШІ

     • 11755 переглядiв

    Російські війська обстріляли дві громади Нікопольщини

     • 29069 переглядiв

    Стали відомі подробиці удару по Чугуєву

     • 31001 переглядiв

    Окупанти вдарили по центральній частині міста Чугуїв.

     • 29688 переглядiв