ukenru
goncharuk-nazvav-oblasti-kudi-mogli-privezti-evakuyovanikh-gromadyan-iz-kitayu

Гончарук назвав області, куди могли привезти евакуйованих громадян із Китаю

 • 12303 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Перед евакуацією громадян із Китаю, на тлі коронавірусу, розглядалися варіанти їх розміщення на обсервацію в Одеській, Полтавській, Тернопільській, Львівській та Київській областях. Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук в ефірі телеканалу "Україна 24", передає УНН.

"Ми розглядали декілька об’єктів, у яких могли бути локалізовані, завезені люди із Китаю. Це об’єкти в Одеській області, це об’єкти в Тернопільській області, у Львівській області, у Київській області та у Полтаві. У кожного об’єкту є свої особливості й розглядаючи всі ці об’єкти, звичайно, ми відправляли групи людей-фахівців для того, щоб вони вивчили різні об’єкти", - сказав Гончарук.

За його словами, в регіонах проводилися консультації з різними людьми.

"Ми проводили консультації з різними людьми в регіонах. Що ми побачили? Як тільки ми починали вивчати якийсь об’єкт, щодо нього виникала дуже емоційна, нездорова реакція, людей починали підбурювати, в соціальних мережах з’являлися фейки. Будемо казати - популісти, маніпулятори в соціальних мережах… поширювали неправдиву інформацію... й це насправді підтвердило наші побоювання, що у разі, якщо ми все ж таки привеземо людей в Україну та розкриємо маршрут по якому їх будуть перевозити, ми підвищуємо ймовірність провокацій щодо них. Ситуація в Санжарах, на жаль, підтвердила наші побоювання", - розповів Гончарук.

Нагадаємо, під час заворушень у Нових Санжарах постраждало 9 поліцейських і цивільний.

Літак з евакуйованими українцями з Уханю приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" у Полтавської області.

Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Як повідомлялося в УНН, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, яка перебуває в обсервації в "Нових Санжарах" разом з евакуйованими з Уханю українцями та іноземними громадянами, запевнила, що у всіх обсервованих осіб не спостерігається "підняття температури чи ознак ГРВІ".

Українські Національні Новини

Суспільство