ukenru
golova-vryu-rozpoviv-chi-zmozhut-suddi-unikati-vidpovidalnosti-zgidno-iz-sudovoyu-reformoyu

Голова ВРЮ розповів, чи зможуть судді уникати відповідальності згідно із судовою реформою

 • 8983 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. У суддів залишився лише функціональний імунітет: їх не можна буде притягти до відповідальності за рішення, які вони приймають. Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк, передає УНН.

"Що стосується недоторканності, то зараз, дійсно, Вища рада правосуддя буде знімати недоторканність, але фактично зараз закон змінився і у суддів немає загального імунітету, такий, який залишився, до речі, у парламентарів. У суддів залишився лише функціональний імунітет, їх не можна буде притягти до відповідальності за рішення, які вони приймають. Тому що тоді суддя не буде вільний у прийнятті рішень і тоді він не буде незалежним", - зазначив він.

Голова ВРЮ додав, що "згоду Вищої ради правосуддя на те, щоб суддю арештувати, буде брати потрібно. І я думаю, що найближчим часом знову ж таки, коли ми отримаємо підписаний закон, ми цю процедуру досить чітко врегулюємо і пояснимо суспільству, і правоохоронним органам, і в тому числі слідчим суддям, яким чином має відбуватися ця процедура. Тому що на сьогоднішній день, на жаль, на нашу думку, не все відбувається так, уже навіть за новою Конституцією, як це має відбуватися".

Українські Національні Новини

Політика