ukenru
golova-inp-khoche-schob-chastina-ukrayinskogo-infoproduktu-stvoryuvalasya-rosiyskoyu-movoyu

Протидія агресії РФ: голова ІНП хоче, щоб частина українського інфопродукту створювалася російською

 • 12832 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Директор українського інституту національної пам'яті Антон Дробович хотів би, щоб частина вітчизняних інформаційних продуктів створювалася російською мовою, щоб російська аудиторія також могла стати "споживачем наших наративів". Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Фокус", передає УНН.

Відповідаючи на запитання, як ІНП бачить свою роль у питанні протидії російській інформаційній агресії, Дробович зазначив, що виходом у даній ситуації є продукування частини вітчизняних інформаційних продуктів російською мовою.

"Російський режим використовує власних громадян, накачуючи їх ненавистю в політичних цілях. Ми подібні методи застосовувати не можемо, інакше, ніж ми будемо відрізнятися від Росії? Наша позиція - відкритість. Я б хотів, щоб частина вітчизняних продуктів створювалася російською, і російська аудиторія також могла стати споживачем наших наративів", - зазначив він.

За словами Дробовича, головний принцип роботи інституту національної пам'яті - правда і подача достовірних фактів.

"Наш головний принцип - правда. Ми повинні подавати достовірні факти: наприклад, пояснювати людям різницю між Великою Вітчизняною війною і Другою світовою. Доносити, що перше - ідеологічний конструкт, а друге - науковий консенсус ліберальних країн. Такий підхід деміфологізує історію. Ми повинні створити простір, який стимулює до чесного й відкритого обговорення найскладніших тем. Щоб будь-яка людина захотіла бути частиною цієї спільноти, де не страшно говорити навіть складну правду. Щоб зшити країну, нам не потрібно вигадувати ніяких національних героїв - досить просто чесно подивитися на власну історію", - додав він.

Нагадаємо, новий глава Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович заявив, що боротися із заявою президента Російської Федерації Володимира Путіна про "корінні землі" і їм подібними потрібно за допомогою розповсюдження достовірних даних, історичних матеріалів, щоб розвінчувати такі речі.

Українські Національні Новини

Політика