ukenru
golos-skarzhitsya-na-blokuvannya-finansuvannya-z-byudzhetu-u-nazk-gotuyut-vidpovid

"Голос" скаржиться на блокування фінансування з бюджету: у НАЗК готують відповідь

 • 23801 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило державне фінансування для партії "Голос". У політсилі розцінили це як тиск. Про це написала лідер партії Кіра Рудик у Facebook, передає УНН.

“Новий рік починається із неприємних сюрпризів для партії Голос... НАЗК призупинило державне фінансування для партії Голос”, — написала Кіра Рудик.

З її слів, у Нацагентства із запобігання корупції “виникли претензії до оформлення угод та актів виконаних робіт у наших підрядників та до того, що ми сплатили орендну плату за офіси трьох наших територіальних організацій”.

"Фракція “Голосу” розцінює це як тиск на незалежну та єдину неолігархічну парламентську партію... Основним джерелом фінансування операційної діяльності партії лишаються державні кошти, передбачені законом... Спроба позбавити нас державного фінансування є безпідставною. І наразі ми готуємося оскаржувати це ганебне рішення", - вела далі Рудик.

Також нардеп зауважила, що очолювана нею політсила "закликає НАЗК не перевищувати свої повноваження й залишатися незалежним органом".

На прохання кореспондента УНН прокоментувати ситуацію у НАЗК вказали, що наразі готують офіційну відповідь. "Зараз ми готуємо відповідь на дану заяву", - заявили в пресслужбі НАЗК.

Додамо, за даними НАЗК, за бюджетною програмою "Фінансування статутної діяльності політичних партій" Національному агентству у 2020 році затверджено видатки в обсязі 283 530,9 тис. грн. З цих коштів, як вказано, партії мали отримати кошти пропорційно до кількості отриманих голосів виборців, "Голос", зокрема, найменше з п'яти політсил, а саме – 18 985,15 тис. грн. "Голос" також додатково мав отримати 14 176,55 тис. грн за дотримання гендерних квот при формуванні виборчих списків.

Нагадаємо, НАЗК виявило низку порушень у звіті партії Пальчевського.

Українські Національні Новини

Політика