ukenru
glava-vooz-u-yevropi-vvazhaye-obovyazkovu-vaktsinatsiyu-kraynim-zakhodom-koli-inshi-vicherpani

Очільник ВООЗ у Європі вважає обов'язкову вакцинацію "крайнім заходом", коли інші вичерпані

 • 12269 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге вважає, що обов'язкову вакцинацію проти COVID-19 і обов'язкові заходи, пов'язані з щепленнями, не варто вводити, не звернувшись спочатку до населення своїх країн, пише УНН.

Цитата:

"Мій заклик: не вимагати вакцинації, якщо ви спочатку не звернулися до суспільства", - сказав Клюге на брифінгу у вівторок.

"Встановлення обов'язковості щодо вакцинації - це абсолютно крайній захід і застосовний лише тоді, коли вичерпані всі можливі варіанти поліпшення охоплення вакцинацією. Вони довели свою ефективність у деяких середовищах для збільшення використання вакцини. Але ефективність обов'язкових заходів дуже залежить від контексту", - додав представник ВООЗ.

Деталі

У цьому контексті Клюге зазначив, що необхідно враховувати вплив, який обов'язкова вакцинація може мати на суспільну довіру, а також на поширення вакцинації.

"Те, що прийнятно в одному суспільстві або спільноті, може виявитися неефективним і неприйнятним в іншому. Обов'язкові заходи повинні підкріплюватися відповідними політичними міркуваннями, всеосяжним планом реалізації, включаючи положення про винятки, і сильним комунікаційним компонентом для населення. Врешті, обов'язкові заходи ніколи не повинні сприяти збільшенню соціальної нерівності в доступі до медичних і соціальних послуг", - додав очільник ВООЗ в Європі.

Доповнення

В Україні Міністерство охорони здоров'я затвердило, а потім розширило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 обов'язкове. До нього увійшли і педагоги.

Українські Національні Новини

Новини Світу