glava-op-proviv-rozmovu-z-derzhsekretarem-vatikanu-yshlosya-pro-povernennya-ukrayinskikh-ditey

Глава ОП провів розмову з держсекретарем Ватикану: йшлося про повернення українських дітей

 • 40536 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, в телефонній розмові з державним секретарем Ватикану кардиналом П’єтро Пароліном, запросив представників Святого Престолу взяти участь у заходах щодо повернення українських дітей, незаконно переміщених рф. Про це повідомляє керівник Офісу Президента України, передає УНН.

Деталі

У телефонній розмові Єрмак подякував кардиналові за участь представника Ватикану в зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників на Мальті щодо відновлення сталого й справедливого миру на основі Української формули миру.

Також Єрмак розповів, що під час мальтійської зустрічі було запропоновано створити міжнародну коаліцію країн, яка займатиметься поверненням українських дітей, депортованих рф з тимчасово окупованих територій України.

Керівник Офісу Президента запросив представників Святого Престолу взяти участь у цій програмі.

Цитата

«Під час консультацій радників на Мальті було запропоновано створити міжнародну коаліцію країн, яка займатиметься поверненням українських дітей ... Зазначена ініціатива, яку вже підтримало багато країн-учасниць, стане продовженням плану Bring Kids Back UA Президента Володимира Зеленського.

Крім того, вона є елементом реалізації Української формули миру, зокрема пункту щодо повернення депортованих дітей, звільнення цивільних заручників і військовополонених.

Зазначив, що Україна спільно з партнерами планує заходи, присвячені питанню повернення незаконно депортованих українських дітей, і запросив представників Святого Престолу взяти в них участь», - повідомив Андрій Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може підтвердити депортацію близько 20 тисяч дітей – Зеленський

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Європейський курс України підтримують Швеція та Фінляндія

     • 46003 переглядiв