ukenru
getmantsev-pidtverdiv-scho-arakhamiya-pogrozhuvav-tim-khto-ne-khotiv-golosuvati-za-zakon-pro-narodovladdya

Гетманцев підтвердив, що Арахамія погрожував тим, хто не хотів голосувати за закон про народовладдя

 • 18930 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев підтвердив, що глава парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія погрожував нардепам, які не хотіли голосувати за законопроект про народовладдя через всеукраїнський референдум виключенням. Про це Гетманцев розповів в ефірі телеканалу ZIK, передає кореспондент УНН.

Цитата:

На запитання, чи правда, що Арахамія поставив ультиматум депутатам, які будуть не згодні голосувати за цей проект щодо можливого усунення їх з фракції, Гетманцев відповів: "Так, я можу підтвердити, що такого роду спілкування голови фракції було щодо деяких окремих колег, які розмірковували чи підтримувати законопроект про референдум, чи ні".

Деталі

Гетманцев додав, що він згодний з такою жорсткою позицією Арахамії.

"Ми йшли до людей на вибори з питанням номер один – це народовладдя. Ми обіцяли прийняти закон про референдум відразу після приходу до Верховної Ради", - сказав Гетманцев.

Доповнення

Давид Арахамія погрожував народним депутатам виключенням, якщо вони не будуть голосувати за закон про референдум.

Парламентарі ухвалили в цілому законопроект про народовладдя через всеукраїнський референдум.

Під час підготовки до другого читання членами Комітету було подано 160 нових пропозицій до законопроекту. Загалом під час розгляду законопроекту комітетом опрацьовано 1386 пропозицій, з яких 366 пропозицій враховано. Комітетом також підтримано поправки і пропозиції, що були спрямовані на врахування рекомендацій, висловлених у терміновому спільному висновку Європейської комісії “За демократію через право” (Венеційської комісії) та Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ).

У свою чергу Венеційська комісія затвердила “терміновий висновок” щодо цього законопроекту. Зазначається, що документ являє собою значний крок вперед у порівнянні з законом 2012 року. Проте Комісія вказала кілька питань, які пропонувала поліпшити в тексті, зокрема, продовжити терміни збору підписів, перевіряти підписи, а також виключити положення про електронне голосування.

Українські Національні Новини

Політика