geraschenko-povidomiv-obstavini-katastrofi-viyskovogo-litaka-pid-kharkovom

Геращенко повідомив обставини катастрофи військового літака під Харковом

 • 15558 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Пілот військового літака Ан-26, який впав у Чугуївському районі Харківської області, був досвідченим льотчиком. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає УНН із посиланням на пресслужбу МВС.

"Попередньо відомо наступне, що літак Ан-26 виконував стандартні тренувальні польоти. Він повинен був до 10 разів злетіти та піднятися з курсантами..., молодими штурманами, які відпрацьовували механізм посадки й зльоту літака. Літак 5-6 разів вже підіймався у повітря та сідав на аеродром. Льотчик був досвідчений, він знав цей аеродром, як свої п'ять пальців, й міг сідати на нього, напевно наосліп", - розповів Геращенко.

За його словами, після п'ятого чи шостого зльоту льотчик повідомив, що у нього є неполадки у лівому двигуні диспетчера, однак залишався спокійним та був готовий заходити на посадку на одному двигуні, що є штатною ситуацією, яка відпрацьовується багато разів на тренажерах.

"Однак через вісім або дев'ять хвилин, вже отримав згоду на посадку, з якихось причин щось сталося, що літак впав не долетівши два кілометри до злітно-посадкової смуги", - сказав Геращенко.

Також у МВС повідомили, що курсант із Харківської області, який знаходиться у вкрай важкому стані, отримав більше 90% опіків тіла.

Як повідомлялося раніше в УНН, в Україні оголосили 26 вересня Днем жалоби за загиблими в авіакатастрофі під Харковом.

Як повідомив Президент України Володимир Зеленський, всього на борту літака перебувало 27 осіб - члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер сьогодні зранку від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні. За даними ДСНС, станом на 10:59, усього загинуло 23 людини, 1 особа постраждала, пошуки трьох осіб тривають.

Раніше стало відомо, що були знайдені "чорні скриньки" літака Ан-26, що розбився під Харковом.

Також у ДБР повідомили про чотири версії причин авіакатастрофи на Харківщині. Серед них: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Раніше попередню причину авіакатастрофи на Харківщині озвучив міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, відбулася відмова якогось датчика у лівому двигуні літака АН-26.

Повідомлялося, що на місці падіння військового літака на Харківщині розпочала работу комісія по розслідуванню причин катастрофи, а у СБУ повідомили деталі і хронологію авіакатастрофи.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106318 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 102563 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100455 переглядiв

    Новини по темі

    Кабмін сьогодні збереться на позачергове засідання

     • 13438 переглядiв

    Зеленський прибув на Харківщину

     • 16976 переглядiв

    У ЗСУ за добу виявили 60 нових випадків COVID-19

     • 11811 переглядiв