ukenru
genshtab-praktichno-zavershiv-vidbir-ofitseriv-zapasu-do-zsu-s-poltorak

Генштаб практично завершив відбір офіцерів запасу до ЗСУ - С.Полторак

 • 10114 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Генеральний штаб практично завершив відбір 1 тис. офіцерів запасу до Збройних сил України. Про це сьогодні сказав міністр оборони України Степан Полторак перед засіданням уряду, передає кореспондент УНН.

"Немає ніяких проблем (з призовом офіцерів запасу - ред.). Тисячу чоловік, практично відбір тих людей завершений", - сказав він.

С.Полторак також зазначив, що раніше було багато критики, чому цього не зробили на початку АТО. "Тому що рівень підготовки офіцерів запасу є недостатнім для того, щоб тих людей залучати до ведення бойових дій", - уточнив він.

За його словами, планується спочатку призвати офіцерів запасу, потім відправити до навчальних центрів, де вони оновлять свої знання і практичні навички. Після цього, додав міністр, офіцери запасу поповнять військові частини, які виконують завдання не в зоні АТО.

"В зону проведення АТО поїдуть тільки ті офіцери запасу, які добровільно укладуть контракт і залишаться в подальшому для проходження служби. Це потрібно для того, щоб у нас був резерв, в тому числі, мобілізаційний резерв. І така форма підготовки такої категорії повинна проводитися у країні, яка дбає про свою безпеку", - наголосив він.

С.Полторак додав, що за останні декілька років на облік стали близько 96 тис. осіб.

Нагадаємо, у кінці травня С.Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу.

Українські Національні Новини

Політика