ukenru
general-yakiy-keruvav-zakhoplennyam-krimu-ocholiv-operatsiyu-v-siriyi

Генерал, який керував захопленням Криму, очолив операцію в Сирії

 • 10263 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Командувач повітряно-десантними військами (ВДВ) РФ генерал-полковник Андрій Сердюков, який керував операцією по захопленню Криму в 2014 році, очолив російське угруповання військ в Сирії. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Коммерсант".

Згідно з інформацією видання, на цій посаді він змінив головнокомандувача повітряно-космічними силами (ВКС) генерала Сергія Суровикіна, який керував діями російських військових в Сирії більше року.

У виданні додали, що основним завданням генерал-полковника Сердюкова стане організація спільного патрулювання російської військової поліції і турецьких військовослужбовців зони деескалації Ідліб.

Зона деескалації ділиться на дві частини: на зону виведення площею близько 3,3 тисячі кв. км, на якій перебувають 511 населених пунктів і понад 2 млн осіб, і на демілітаризовану зону. Остання становить близько 3,1 тисячі кв. км і налічує 341 населений пункт, в якому знаходяться близько 1,69 млн осіб. Ситуація загострюється відразу декількома факторами крім цивільних осіб в Ідлібі знаходяться понад 35 тисяч представників бандформувань (на західному фронті зосереджено близько 8,9 тисяч бойовиків, а на південному - майже 15 тисяч).

Вони регулярно здійснюють вилазки, остання відбулася в ніч на 10 квітня, коли бойовики здійснили обстріл населених пунктів Телль-ель-Мактан (Ідліб), Хамданія (Хама), Сафсафа (Латакія). При цьому, на території Ідлібской зони деескалації знаходяться понад 30 об'єктів, що містять хімічні речовини. Вирішувати ці проблеми спільно з турецьким військовим командуванням і доведеться генерал-полковнику Сердюкову.

У виданні наголосили, що "про жоден штурм Ідліб із застосуванням сухопутних сил не йдеться".

Відзначимо, що Міністерство оборони РФ офіційно не коментувало цю інформацію.

Раніше УНН повідомляв, що троє російських військових загинули в результаті нападу бойовиків в Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу