ukenru
gelikopterna-sprava-matios-povidomiv-scho-sud-dozvoliv-zaochne-slidstvo-schodo-klimenka

Матіос: суд дозволив заочне слідство щодо Клименка

 • 11850 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Військова прокуратура ще у березні завершила розслідування "гелікоптерної" справи - щодо підозрюваних податківців часів екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, і сьогодні суд надав згоду на проведення спеціального (заочного) досудового розслідування щодо підозрюваного Клименка. Про це повідомив заступник Генерального прокурора - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Справедливість є і за неї потрібно боротися. Сьогодні судом, з дотриманням всіх норм КПК України, оголошена ухвала суду про надання згоди на проведення спеціального (заочного) досудового розслідування щодо підозрюваного Клименка. Далі в суд піде обвинувальний акт", - повідомив Матіос.

Він уточнив, що прокурор звернувся до суду з відповідним клопотанням на початку липня 2018 року.

"Суд 13 засідань поспіль 3 місяці слухав аргументи прокурорів військової прокуратури та сторони захисту. Підозрюваного Клименка у процесі предоставляло аж 5 адвокатів. Суд залучав 4 адвокатів для надання безоплатної (!!) правової допомоги у зв’язку з тим, що захисники підозрюваного Клименка систематично не з’являлись в судові засідання, самовільно залишали засідання під час розгляду клопотання (статистика - за період розгляду адвокати 7 разів не з’являлись в судові засідання, 1 раз самовільно покинули засідання в процесі розгляду клопотання, заявили 5 відводів судді)", - зазначив головний військовий прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ розповіли про розслідування справи "податківців Клименка"

З його слів, "з метою затягування та зриву судового процесу адвокати Клименка самоусунулися від захисту підозрюваного і не доводили свою правову позицію по суті клопотання".

Загалом же він нагадав, що військова прокуратура ще у березні закінчила розслідування "гелікоптерної" справи. "52 підозрювані податківці, 27 в Україні, збитки більше 100 мільярдів гривень по курсу 8 за долар, повернули державі під час слідства майна та коштів більш ніж на 100 млн. доларів США. Залишилося пройти процедуру заочного досудового розслідування та заочного судового розгляду відносно перебуваючих в "добровільному російському екзилі" втікачів. Перший - підозрюваний Клименко", - повідомив Матіос.

Нагадаємо, Матіос повідомив, що Клименко та його поплічники пограбували кожного українця на 300 доларів.

Українські Національні Новини

Політика