ukenru
gazprom-sprobuye-obiyti-vimogi-yes-dlya-sertifikatsiyi-pivnichnogo-potoku-2-makogon

"Газпром" спробує обійти вимоги ЄС для сертифікації "Північного потоку-2" - Макогон

 • 12407 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. "Газпром" може спробувати обійти вимоги законодавства ЄС для запуску "Північного потоку-2". Про це на своїй сторінці у Facebook написав гендиректор Оператора ГТС України Сергій Макогон, пише УНН.

Цитата

"Газпром, можливо, зараз намагається обійти вимоги європейського законодавства і сертифікувати не весь газопровід, а лише частину, яка розташована у територіальних водах Німеччини. Для цього швейцарська Nord Stream 2 AG створить німецьку “дочку”, яка, в свою чергу, намагатиметься отримати статус незалежного оператора", - написав Макогон.

Деталі

Зокрема, Макогон зазначив, що зараз перед німецьким регулятором - BNetzA - стоїть завдання визначити, чи буде дочірня компанія Nord Stream 2 AG відповідати законодавству ЄС і Німеччини.

Нагадаємо

Німецький енергетичний регулятор BNetzA заявив у вівторок про призупинення процесу сертифікації компанії-оператора газопроводу "Північний потік-2" для постачання російського газу в обхід України - Nord Stream 2 AG - як незалежного оператора передачі.

Тим часом, німецький мережевий регулятор підтвердив, що Україна буде допущена до процесу сертифікації "Північного потоку 2". Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" та LLC Газотранспортна система України були допущені до процесу сертифікації.

На думку експертів, сертифікація газопроводу може затягтися до травня через розгляд Єврокомісії.

Українські Національні Новини

Суспільство