ukenru
gazprom-spodivayetsya-zapustiti-drugu-nitku-pivnichnogo-potoku-2-schopravda-ne-ranishe-nizh-2028-roku

"Газпром" сподівається запустити другу нитку "Північного потоку-2". Щоправда, не раніше ніж 2028 року

 • 161180 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. У російській компанії "Газпром" вважають, що початок роботи над другою ниткою "Північного потоку-2" можливий не раніше ніж 2028 року. Про це у четвер повідомила пресслужба компанії, пише УНН.

Цитата

"У разі ухвалення німецькою стороною рішення про введення в експлуатацію морського газопроводу "Північний потік-2", в роботу може бути включена лише одна нитка газопроводу зі 100% завантаженням", - заявили в Газпромі.

"Початок включення в роботу другої морської нитки газопроводу "Північний потік-2" можливий не раніше ніж 2028 року", - вважають у пресслужбі компанії.

Деталі

У компанії також зазначили, що через те, що сьогодні "Північний потік – 2" не використовують, "Газпром" ухвалив рішення "задіяти надлишкові російські сухопутні газотранспортні потужності проекту "Північний потік-2" для розвитку газопостачання регіонів північно-заходу росії". 

Нагадаємо

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що уряд Німеччини тимчасово зупиняє сертифікацію газопроводу "Північний потік-2" для постачання російського газу до ФРН на тлі визнання росією незалежними так звані "Л/ДНР".

За даними ЗМІ, після цього німецьке міністерство енергетики призупинило процес сертифікації "Північного потоку-2".

1 березня компанія-оператор газопроводу "Північний потік-2" оголосила про банкрутство.

Українські Національні Новини

Новини Світу