ukenru
gazova-sprava-dosi-virishuyetsya-pitannya-pro-ekstraditsiyu-onischenka

"Газова справа": досі вирішується питання про екстрадицію Онищенка

 • 14824 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Уповноваженими органами Федеративної Республіки Німеччина вирішується питання про екстрадицію народного депутата України VII скликання Олександра Онищенка, який є обвинуваченим у справі “газових схем”. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ВАКС.

"Уповноваженими органами ФРН вирішується питання про екстрадицію одного із обвинувачених, який затриманий у Німеччині наприкінці минулого року. Інформація про прийняте з цього приводу рішення поки що до ВАКС не надходила", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що Антикорупційний суд направив повістки про виклик обвинувачених в судове засідання за останнім відомим їх місцем перебування, зокрема, одного із обвинувачених - виправна установа ФРН.

"…тому (суд – ред.) також направив запит про надання міжнародної правової допомоги до ФРН про вручення повістки про виклик в судове засідання. Інформація про виконання запиту до ВАКС поки що не надходила", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, ВАКС нагадує, що судове засідання, згідно з КПК України, не може відбутися раніше 60 діб із моменту отримання запиту про вручення повістки компетентним органом іноземної держави.

"З огляду на це, підготовче судове засідання призначене на 4 травня 2020 року о 10:00. Резервні дати: 5-8, 12-15, 18-22 травня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ВАКС призначив до заочного судового розгляду так звану “газову справу” за обвинуваченням народного депутата України VII скликання Олександра Онищенка та його фінансового директора Олени Павленко.

Як повідомлялося, за версією слідства, народний депутат VII і VIII скликань Олександр Онищенко є засновником та керівником злочинної організації, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації природного газу. Внаслідок таких дій ПАТ “Укргазвидобування” (100% акцій належать державній НАК “Нафтогаз України”) спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у “газовій схемі” 29 осіб. З-поміж них — двоє близьких людей, які виконували роль співорганізаторів, решта — працівники ПАТ “Укргазвидобування”, юрист, фінансисти, керівники компаній тощо.

Як повідомлялося, Олександра Онищенка затримали в Німеччині

Українські Національні Новини

Політика