garyachiy-zupin-bloku-zaes-potriben-rosiyanam-tilki-dlya-shantazhu-rozvidka

"Гарячий зупин" блоку ЗАЕС потрібен росіянам тільки для шантажу - розвідка

 • 153016 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Наразі жодної технічної необхідності у “гарячому зупині” блоку № 4 Запорізької АЕС немає. Про це розповів в телемарафоні представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, пише УНН.

Цитата

«Те, що сьогодні відбувається, коли, наприклад, четвертий блок був запущений у режим гарячого зупину, є абсолютним порушенням і норм безпеки, і українського ядерного законодавства. І головне – в цьому немає жодної технічної необхідності. Швидше навпаки - це робиться, щоб підтримувати режим ядерного шантажу», - сказав Юсов.

Деталі

Він наголосив, що жодної технічної необхідності у «гарячому зупині» блоку №4 чи будь-якого іншого блоку Запорізької АЕС не існує, і що це потенційно несе у собі більше загрози з точки зору техногенної катастрофи.

Крім того Юсов заявив, що росіяни водять експертів МАГАТЕ по території ЗАЕС там, де вважають за потрібне. «Не лише на дахи - на землі, у блоках й інших приміщеннях вони (експерти МАГАТЕ – ред.) не можуть піти праворуч чи ліворуч, куди хочуть. Є видима частина мінування, є частина, яку вони не бачать. Сам факт того, що експерти МЕГАТЕ мають обмежений доступ і йдуть не туди, куди хочуть на території ЗАЕС, а туди, куди їх пускають, свідчить про те, що терористи мають що приховувати», - вважає Юсов.

За його словами, поки не відбудеться демілітаризація цієї станції шляхом виведення звідти окупаційних військ, повернення її під контроль України - не відбудеться і повноцінного доступу експертів МАГАТЕ та не відбудеться відновлення стандартів атомної безпеки на території ЗАЕС.

На територію станції не припиняється залучення співробітників з інших територій трф, а також невеликої кількості колаборантів, чиї прізвища відомі. «Але в цілому ми маємо розуміти, що на колектив постійно від моменту окупації чиниться тиск, проводяться жорсткі фільтраційні заходи. І, безумовно, мова йде про чисельні порушення прав людини по відношенню до українського персоналу станції. Це – чергові воєнні злочини. Інформація про це збирається, і злочинці обов’язково будуть покарані», - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАГАТЕ знайшло на Запорізькій АЕС протипіхотні міни

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    FAVBET та "Динамо" припиняють співпрацю

     • 314744 переглядiв