ukenru
fsb-rf-ne-vidpovilo-na-zapit-ombudsmena-pro-zustrich-z-moryakami

ФСБ РФ не відповіла на запит Омбудсмена про зустріч з моряками

 • 12906 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Офіс українського Омбудсмена двічі направляв звернення до директора Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ Олександра Бортнікова з проханням про зустріч із військовополоненими українськими моряками в московському СІЗО, однак в ФСБ відповіді поки не дали. Про це заявила Уповноважений з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова журналістам біля стін Лефортовського райсуду Москви, передає УНН.

"Я зверталась два рази до (Олександра – ред.) Бортнікова – це директор ФСБ – для того, щоб вони надали мені таку можливість (зустрітися із військовополоненими моряками – ред.), відповіді поки не отримала", - зазначила Омбудсмен.

При цьому вона додала, що сподівається побачити їх і перед судом. Як зазначила Денісова, моряків розбили на 4-ки – засідання суду по трьох з них мало відбутися о 9:30, решта – на 12:30. 

Нагадаємо, Денісова разом з рідними українських військовополонених моряків прибула на засідання Лефортовського суду.

Московський міський суд розгляне 15 січня питання продовження арешту українським військовополоненим морякам, розбивши їх на групи по чотири людини.

25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. 24 українських моряків заарештували у Криму на два місяці, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві.

Українські Національні Новини

Політика