ukenru
frn-pidtrimuye-zberezhennya-normandskogo-formatu-dlya-virishennya-konfliktu-na-donbasi

ФРН підтримує збереження "нормандського формату" для вирішення конфлікту на Донбасі

 • 10558 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас (Heiko Maas) виступає за збереження посередницької ролі ФРН та Франції у вирішенні конфлікту на Донбасі. Про це глава МЗС ФРН заявив у суботу, 6 квітня, на полях зустрічі міністрів закордонних справ країн Великої сімки (G7) у місті Дінар у Франції. Про це інформує DW, передає УНН.

"Важливо, щоб перемовини з метою пошуку політичного врегулювання на Донбасі, тривали й після виборів президента України. Наявний на сьогодні так званий "нормандський формат", у якому, крім України та Росії, беруть також участь Німеччина та Франція, варто зберегти", - зазначив Маас.

Як Берлін, так і Париж сподіваються на подальші переговори в цьому форматі й після виборів в Україні, наголосив член уряду Німеччини.

Нагадаємо, перша зустріч глав держав та урядів Росії, Німеччини, Франції та України в так званому "нормандському форматі" відбулася 6 червня 2014 року в містечку Бенувіль у Нормандії, що дало назву формату зустрічі.

Згодом стали проводитися й зустрічі на рівні міністрів закордонних справ цих країн, де так само головною темою переговорів були пошуки політичного врегулювання для конфлікту в Україні.

Як повідомляв УНН, Президент Петро Порошенко переконаний, що одразу після виборів будуть активізовані перемовини для врегулювання ситуації на сході України політико-дипломатичним шляхом. 

Українські Національні Новини

Політика