frantsiya-zanepokoyilasya-schodo-kamambera-cherez-propozitsiyu-novikh-pravil-yes

Франція занепокоїлася щодо камамбера через пропозицію нових правил ЄС

 • 43365 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Французькі сировари згуртувалися проти запропонованого ЄС законодавства про вторинну переробку, звинувачуючи Брюссель у тому, що він ставить під загрозу один із найцінніших традиційних продуктів країни - сир камамбер, пише УНН з посиланням на Politico.

Деталі

Законопроект спрямований на поетапну відмову від одноразової упаковки на користь матеріалів після переробки. Але французькі виробники сиру побоюються, що нові правила загрожують традиційній упаковці, такій як характерна дерев'яна коробка камамбера.

Французькі ЗМІ скористалися стурбованістю торговців сиром, звинувативши ЄС у загрозі "гастрономічним скарбам" Франції, заявивши, що деякі сири неминуче втратять печатку "географічної вказівки", і попередивши, що це може торкнутися 2000 робочих місць. Державний секретар Франції з європейських справ Лоуренс Бун приєдналася до хору стурбованих голосів, попередивши Брюссель, що це ризикує стати піар-катастрофою лише за кілька місяців до європейських виборів.

Представник Єврокомісії заявив, що закон не перешкоджатиме використанню дерев'яної упаковки. "Виробникам, можливо, доведеться... покращити переробку або повторне використання дерев'яних коробок", - сказав представник.

Але виробники упаковки попереджають, що впровадження системи переробки деревини буде занадто дорогим, і хочуть зробити виняток для коробок з камамбером, які, за їхніми словами, біорозкладаються та створюють менше відходів, ніж пластик.

Закон ще має бути узгоджений Європейським парламентом та урядами країн ЄС, і представник Євроомісії заявив, що Брюссель працює над "вирішенням усіх невирішених питань та проблем у діалозі з промисловістю".

Доповнення

Брюссель не вперше стикається з піар-проблемою, пов'язаною із правилами у харчовій галузі. Протягом багатьох років ЄС не міг позбутися ідеї, що Брюссель заборонив надто "гнучкі" банани — твердження, якому прихильникам ЄС було важко протистояти напередодні британського референдуму щодо Брекситу у 2016 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Легалізація канабісу в Німеччині відкладається - ЗМІ

     • 27874 переглядiв

    На Хмельниччині вибухи, працює ППО

     • 92044 переглядiв

    Ще плюс 1130 окупантів: Генштаб оновив дані про втрати ворога

     • 100228 переглядiв