frantsiya-ta-velika-britaniya-pratsyuyut-nad-novoyu-ugodoyu-schodo-borotbi-z-nelegalnoyu-migratsiyeyu

Франція та Велика Британія працюють над новою угодою щодо боротьби з нелегальною міграцією

 • 675906 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Франція та Велика Британія працюють над новою угодою щодо запобігання перетину Ла-Маншу мігрантами, яка може бути погоджена на саміті між лідерами Еммануелем Макроном та Ріші Сунаком наприкінці цього тижня. Про це пише AFP, інформує УНН.

Деталі

Макрон збирається вітати прем'єр-міністра Великої Британії Сунака у Парижі у п'ятницю на першому саміті між сусідами за п'ять років.

Запобігання перетину Ла-Маншем мігрантами з Франції до Великої Британії має стати головною темою переговорів.

"Ми знаходимося в процесі узгодження умов зміцнення нашої оперативної співпраці", - заявив у середу журналістам на умовах анонімності помічник Макрона.

Очікується, що зустріч Макрона та Сунака в Парижі перезавантажить відносини між найбільшими військовими та дипломатичними державами Західної Європи після багатьох років напруженості.

Відхід британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона, а також війна в Україні розглядаються аналітиками як зближення відчужених союзників.

Після робочого обіду та переговорів між лідерами також очікуються спільні заяви про підготовку українських сил, а також нову співпрацю у галузі майбутнього розвитку озброєнь та ядерної енергетики.

Доповнення

Велика Британія погодилася виплатити Франції ще 72,2 мільйона євро у рамках угоди у листопаді минулого року, яка була спрямована на розгортання додаткових 350 осіб для виявлення та запобігання перетину суден із мігрантами.

Згідно з останніми даними французької влади, близько 800 осіб, включаючи регулярну поліцію, прикордонні служби та митників, щоденно беруть участь в операціях проти мігрантів на півночі Франції.

У вівторок британський уряд представив проект нового закону про імміграцію, який спрямований на те, щоб утримати мігрантів, які сідають на човни, для перетину Ла-Маншу, одного з найжвавіших судноплавних каналів у світі.

Закон, який забороняє особам, які нелегально прибули до Великої Британії, подавати прохання про надання притулку, викликав обурення правозахисних організацій.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    ХАМАС прийняв пропозицію США про припинення вогню в Газі

     • 98480 переглядiв

    У Харкові прогримів вибух

     • 100915 переглядiв

    Канада обіцяє понад 52 млн доларів допомоги Україні

     • 92266 переглядiв

    Новини по темі

    Спецпризначенці СБУ знищили російський "Сонцепьок"

     • 720579 переглядiв

    Авіація ЗСУ за добу завдала 11 ударів

     • 542102 переглядiв