frantsiya-straykuye-demonstranti-proyshli-marshami-po-vsiy-krayini

Франція страйкує: демонстранти пройшли маршами по всій країні

 • 986210 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. У вівторок демонстранти пройшли маршами Францією в рамках нового раунду протестів і страйків проти плану уряду підвищити пенсійний вік до 64 років, що, як сподіваються профспілки, стане їхньою найбільшою демонстрацією сили проти цієї пропозиції. Про це пише АР, інформує УНН.

Деталі

У Парижі та по всій країні відбулось понад 250 акцій протесту проти закону президента Еммануеля Макрона.

Десятки тисяч демонстрантів вийшли на вулиці Парижа, Марселя, Ніцци та інших міст, зокрема Нанта та Ліона, де сталися невеликі сутички з поліцією.

Лоран Бергер, генеральний секретар профспілки CFDT, повідомив, що кількість демонстрантів по всій країні буде найбільшою з початку руху в січні.

Профспілки пригрозили заморозити французьку економіку, зупинивши роботу в кількох секторах, найбільш помітним з яких став безстроковий страйк національного управління залізниць SNCF.

Філіп Мартінес, голова профспілки CGT, заявив: «Мета полягає в тому, щоб уряд відкликав свій проект реформи. Крапка», - повідомляє телеканал FranceInfo.

Деякі профспілки закликали до безстрокових страйків у різних секторах, починаючи від нафтопереробних заводів та нафтобаз і закінчуючи підприємствами електроенергетики та газопостачання. За словами Мартінеса, увечері робітники у кожному секторі вирішуватимуть на місцевому рівні, чи варто продовжувати рух.

За даними CGT, у вівторок усі постачання нафти в країну було зупинено на тлі страйків на нафтопереробних заводах груп TotalEnergies, Esso-ExxonMobil та Petroineos.

Дальнобійники час від часу блокували основні автомагістралі та розв'язки біля кількох міст у французьких регіонах.

У Парижі збирачі сміття розпочали безстроковий страйк і у вівторок вранці заблокували доступ до сміттєспалювального заводу Іврі-сюр-Сен, на південь від столиці, найбільшого подібного об'єкту в Європі.

П'яту частину рейсів було скасовано в паризькому аеропорту імені Шарля де Голля, а близько третини рейсів було скасовано в аеропорту Орлі. Очікується, що поїзди до Німеччини та Іспанії зупиняться, а поїзди до Великої Британії та Бельгії і назад скоротяться на третину, за даними залізничного управління SNCF.

Більшість швидкісних поїздів та регіональних поїздів скасовано.

Громадський транспорт та інші послуги було порушено у більшості французьких міст. У Парижі Ейфелеву вежу закрили, як і Версальський палац, на захід від столиці.

За даними міністерства освіти, по всій країні страйкувало близько третини вчителів.

У вівторок увечері вісім основних профспілок та п'ять молодіжних організацій Франції зустрінуться, щоб ухвалити рішення про наступні кроки.

Додамо

Реформа Макрона підвищить мінімальний пенсійний вік з 62 до 64 років, а до 2030 року для отримання повної пенсії буде потрібно 43 роки роботи.

Опитування громадської думки показують, що більшість французьких виборців виступають проти законопроекту.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Франція страйкує: демонстранти пройшли маршами по всій країні

     • 986210 переглядiв

    Генсек ООН прибув в Україну

     • 895319 переглядiв

    Ймовірно, "приліт": в окупованому Бердянську "гаряче"

     • 1861279 переглядiв

    В Ірані здійснено перші арешти у справі про отруєння школярок

     • 752927 переглядiв

    Принцеса Швеції Мадлен повернеться додому із США

     • 1647748 переглядiв