frantsiya-peredala-prokuroram-ukrayini-obladnannya-dlya-rozsliduvannya-voyennikh-zlochiniv-rf

Франція передала прокурорам України обладнання, для розслідування воєнних злочинів рф

 • 685729 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Франція передала українським прокурорам обладнання, необхідне для розслідування воєнних злочинів росії. Воно допоможе прокурорам та експертам у документуванні наслідків атак на цивільну інфраструктуру України. Про це УНН повідомляє з посиланням на ОГП.

Деталі

Повідомляється, що генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Тимчасово повіреним у справах Французької Республіки в Україні Бенджаменом Рорігом та членами французької експертної місії.

Костін подякував за нове передане обладнання, необхідне для розслідування воєнних злочинів рф.

Зазначається, що раніше Франція вже передала Україні дві мобільні ДНК-лабораторії та продовжує надавати підтримку українським фахівцям. А також робить значний внесок у роботу Міжнародного кримінального суду.

Три команди французьких слідчих й експертів працювали над розслідуванням жахливих злочинів, скоєних у Бучі, Ірпені та Ізюмі. Нещодавно спеціалісти з Франції відвідали Дніпро та Кривий Ріг, де допомагали у проведенні експертиз, а також організували тренінги для українських колег.

«Передана сьогодні техніка дуже допоможе прокурорам та експертам у документуванні наслідків атак на цивільну інфраструктуру України. Війська рф вже зруйнували або пошкодили понад 110 000 таких об'єктів, –сказав Костін.

Тимчасово повірений у справах Французької Республіки в Україні Бенджамен Роріг підтвердив готовність продовжувати підтримку і працювати далі, щоб притягнути до відповідальності усіх винних.

Доповнення

Україна використовує у воєнний час мобільні лабораторії для ідентифікації загиблих. Вони здатні обробляти зразки ДНК за півтори години.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У районі пошуку зниклого батискафа "Титан" знайшли уламки

     • 2657170 переглядiв