frantsiya-nespodivano-stagnuye-analitiki-kazhut-bere-svoye-viyna-rf-proti-ukrayini

Франція несподівано стагнує: аналітики кажуть, бере своє війна рф проти України

 • 320634 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. На початку року економіка Франції несподівано зіткнулася із застоєм, що стало раннім попередженням про збитки, завдані Європі різким зростанням цін на енергоносії та погіршенням проблем із поставками після вторгнення рф в Україну, пише Bloomberg, інформує УНН.

Деталі

Обсяг виробництва у Франції, як вказано, не змінився перші три місяці цього року після того, як у четвертому кварталі він збільшився швидше, ніж повідомлялося раніше, на тлі того, як споживчі витрати знизилися, а інвестиції сповільнилися. Економісти очікували зростання на 0,3%.

Ці дані є першими з низки тих, які мають бути опубліковані у п'ятницю та які, як очікується, покажуть зростання єврозони на рівні 0,3%, пише видання.

Найближчі перспективи Європи, як зауважується, є вкрай невизначеними. Ще один пакет санкцій, включаючи можливу заборону на імпорт російської нафти, може вдарити по промисловості, а рекордна інфляція та різке падіння довіри поставлять під загрозу споживчий попит.

Подальше погіршення ускладнить зусилля Європейського центрального банку щодо скасування стимулів та підвищення відсоткових ставок у міру послаблення наслідків пандемії. Президент ЄЦБ Крістін Лагард заявила, що наприкінці цього року висока ймовірність підвищення цін, але наскільки, "поки що неясно".

"Тяжкість від пандемії повинна зменшитися в другому кварталі", - сказала Маєва Казін з Bloomberg Economics.

"Але шок від інфляції та довіри споживачів, спричинений вторгненням росії в Україну, швидше за все, стримуватиме зростання у Франції", - додала вона.

Доповнення

У Світовому банку вказали, що війна проти України і санкції щодо росії б'ють по економіці всього світу, при цьому очікується, що основний удар припаде на країни з ринком, що формується, і країни, що розвиваються, в регіоні Європи і Центральної Азії.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Молдова збільшить витрати на оборону

     • 108898 переглядiв

    Посольство Нідерландів відновило роботу в Києві

     • 144532 переглядiв

    Польща передала Україні 200 модернізованих танків T-72

     • 356042 переглядiв