frantsiya-mozhe-nadati-status-bizhentsya-dezertiram-z-rosiyskoyi-armiyi

Франція може надати статус біженця дезертирам з російської армії

 • 198794 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Національний суд з питань права притулку Франції у четвер прийняв доктрину, згідно з якою держава може надавати статус біженця російським військовим, які відмовилися воювати в Україні. Про це повідомляє УНН із посиланням на Bfmtv.

Цитата

Однак CNDA відхилив заяву громадянина росії, докази якого були визнані недостатніми. "росіянам, які рятуються від мобілізації на війну в Україні, і тим, хто дезертирував, може бути наданий статус біженця", - йдеться в пресреліз CNDA.

Деталі

Рішення було обґрунтоване тим, що "громадянин росії, призваний в рамках цієї мобілізації, може вчинити, прямо чи опосередковано, воєнні злочини".

Ця доктрина, перша у Франції, що стосується дезертирів з російської армії, ґрунтується на європейській директиві від 13 грудня 2011 року та рішенні Суду Європейського Союзу від 26 лютого 2015 року.

Доповнення

Напередодні Суд відхилив заяву про надання притулку росіянину, який представився дезертиром. Суддя заявив, що "надані заяви і документи не дозволяють встановити, що заявник був саме мобілізований.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що окупанти масово відмовляються воювати в України і пишуть рапорти на звільнення.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі