ukenru
firmi-oshtrafuvali-za-zmovu-na-auktsioni-z-prodazhu-dp-avto-za-700-tis-grn

Фірми оштрафували за змову на аукціоні з продажу ДП авто за 700 тис. грн

 • 7619 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Прокуратурою Хмельниччини викрито антиконкурентні узгоджені дії учасників публічної закупівлі автомобіля вартістю 700 тисяч гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу відомства.

Згідно із повідомленням, правоохоронці встановили, що одним із державних підприємств у грудні 2017 року на відкритих торгах, з порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, придбано легковий автомобіль марки Toyota Camry вартістю більше 700 тисяч гривень.

Для участі у державній закупівлі свої тендерні пропозиції надали два учасника, зареєстровані за однією адресою. При цьому, подані ними документи були ідентичного змісту та оформлення, а різниця у запропонованій ціні становила всього 500 гривень. Упродовж трьох етапів електронного аукціону пониження ціни учасниками не здійснювалось.

У прес-службі зазначили, що наведені обставини могли свідчити про узгодження учасниками закупівлі своєї поведінки під час підготовки та участі у відкритих торгах, для здійснення державного контролю за додержанням законодавства про захист економічної конкуренції у сфері публічних закупівель, прокуратурою області у минулому році відповідні матеріали направлено до Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

За результатами розгляду матеріалів, вказаних суб’єктів господарювання визнано винними в порушенні законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій шляхом спотворення результатів торгів та накладено штраф на загальну суму понад 72 тисячі гривень. Окрім того, порушників на три роки позбавлено права приймати участь у публічних закупівлях.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що посадовця держпідприємства "Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна" судитимуть за хабар у 650 тис. гривень. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП