finliandiia-na-misiats-zakryie-kordon-z-rosiieiu-cherez-zahrozu-natsionalnii-bezpetsi

Фінляндія на місяць закриє кордон з росією через загрозу національній безпеці

 • 40052 переглядiв

Фінляндія повністю закриє свій кордон з росією на місяць, починаючи з 20:00 завтрашнього дня, про що оголосила міністр внутрішніх справ Марі Рантанен, посилаючись на загрозу національній безпеці від нелегальних в'їздів під впливом іншої держави.

Фінляндія на місяць повністю закриє кордон з росією. Про це заявила міністр внутрішніх справ Марі Рантанен під час прес-конференції щодо закриття східного кордону, передає УНН.

Деталі

За даними фінського видання Yle східний кордон закриють завтра о 20:00 та відкриють аж у середині січня. Рантанен наголосила, що закриття кордону необхідне для контролю ситуації. Міністерка заявила, що ситуація на східному кордоні становить загрозу національній безпеці.

Зрозуміло, що двох тижнів закритого режиму було недостатньо. Очевидно, що явище незаконного в'їзду відбувається під впливом іншої держави та пов'язане із злочинністю. 

— сказала Рантанен.

Прикордонні пункти, які будуть закриті у п'ятницю, показані на карті:

Додатково

Прикордонна служба Південно-Східної Фінляндії вже підготувалася до швидкого закриття кордону. Прикордонники сповіщають людей, які намагаються перетнути кордон, про завтрашнє закриття.

Капітан прикордонної служби Південно-Східної Фінляндії Юссі Вайнікка повідомив, що загороджувальні конструкції від попередніх перекриттів проїзду не були повністю демонтовані, тож це полегшить охоронцям кордону полегшує виконати призначений на завтра маневр. "Ми зможемо спочатку обмежити рух, а потім поступово повністю закрити кордон", – заявив Юссі Вайнікка.

Зазначається, що 14 грудня фінський кордон перетнули близько 1600 осіб. З них близько тисячі прямували до росії і 600 прибули з території рф.

Згідно з інформацією станом на вечір четверга, шукачів притулку була 21 людина. Переважно це були громадяни Сомалі та Сирії.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сумщина: арміці рф атакували регіон 19 разів за добу

     • 110351 переглядiв