ukenru
fininspektsiya-estoniyi-pereviryaye-bank-pidozryuvaniy-u-vidmivanni-groshey-yanukovicha

Фінінспекція Естонії перевіряє банк, підозрюваний у відмиванні грошей Януковича

 • 8132 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Фінансова інспекція Естонії почала перевірку головного офісу Swedbank в рамках розслідування про відмивання грошей. Про це повідомляє УНН з посиланням на Postimees.

Згідно з інформацією видання, прес-секретар фінансової інспекції Естонії Лівія Восман заявила, що мова йде про звичайну перевірку, яка проводиться в рамках розслідування.

Передбачається, що в ході перевірки співробітники Фінансової інспекції ознайомляться з документами і поговорять на місці з працівниками Swedbank. При цьому як довго триватиме перевірка, Восман не змогла сказати.

"Це залежить від результатів розслідування", - підкреслила вона.

У виданні відзначили, що 21 лютого фінансові інспекції Естонії і Швеції домовилися почати співпрацю для перевірки звинувачень у відмиванні грошей, які були оприлюднені громадським телерадіомовленням Швеції SVT. До розслідування планував приєднається і центральний банк Литви.

Раніше журналісти шведського громадського телерадіомовлення SVT писали, що відповідно до внутрішнього звітом Swedbank, банк не виконав в естонському відділенні зобов'язання щодо запобігання відмивання грошей.

За даними SVT, протягом десяти років через естонське крило банку пройшло майже 135 млрд доларів нерезидентів, перш за все, - російських клієнтів.

Як повідомляв УНН, колишній президент України Віктор Янукович використав рахунок в балтійському відділенні найстарішого банку Швеції Swedbank для виведення грошей з країни.

Нагадаємо, 28 березня, Swedbank, звільнив виконавчого директора (CEO) Біргітти Боннесен.

Українські Національні Новини

Новини Світу