filippini-ta-ssha-provedut-naybilshi-viyskovi-navchannya-za-ostanni-roki

Філіппіни та США проведуть найбільші військові навчання за останні роки

 • 454623 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Філіппіни та США проведуть найбільші військові навчання за останні роки, а Сполучені Штати цього року проведуть свої найбільші з 2015 року спільні військові навчання, заявив у середу командувач армією Маніли на тлі напруженості, що зростає, у відносинах з Китаєм у Південно-Китайському морі. Про це інформує Reuters, передає УНН.

Деталі

Навчання підкреслюють поліпшення відносин зі Сполученими Штатами за президента Фердинанда Маркоса-молодшого і відбуваються в той час, коли Філіппіни засуджують «агресивні» дії Китаю на спірному водному шляху, у тому числі використання ним «військового лазера» проти одного із суден Маніли раніше цього місяця.

Щорічні навчання «Балікатан» проводитимуться у другому кварталі, і в них буде задіяно понад 8 900 військовослужбовців, ніж у попередньому році, повідомив журналістам командувач армії Ромео Браунер.

«Вчення включатимуть безліч заходів, спрямованих не тільки на розвиток бойових можливостей обох збройних сил, але і на інші нетрадиційні ролі, такі як гуманітарна допомога і реагування на стихійні лихам», - сказав Браунер.

У 2015 році у спільних військових навчаннях взяли участь понад 11 тисяч військовослужбовців обох країн.

Контекст

Президент Маркос у вівторок викликав посла Китаю, щоб висловити «серйозне занепокоєння» інтенсивністю та частотою діяльності Китаю в Південно-Китайському морі, на більшу частину якого Китай претендує як на свою територію.

Застосування Китаєм 6 лютого лазера проти філіппінського судна, яке, за твердженням міністерства закордонних справ, було законним, викликало стурбованість та підтримку з боку Австралії, Японії та США.

Сполучені Штати знову попередили, що захищатимуть свого союзника за договором, якщо філіппінські сили зазнають нападу в спірному Південно-Китайському морі.

Філіппіни надали Вашингтону ширший доступ до своїх військових баз в рамках зусиль останнього зі стримування зростаючої наполегливості Китаю в Південно-Китайському морі та напруженості щодо самоврядного Тайваню.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Футбол для всіх: MEGOGO покаже матчі УЄФА жестовою мовою

     • 1143648 переглядiв

    Байден та Зеленський зустрінуться у Польщі – ЗМІ

     • 217870 переглядiв

    Іспанія розмістить передову систему ППО в Естонії

     • 495472 переглядiв

    Виробник "Віагри" зупинив постачання препарату до росії

     • 526084 переглядiв